Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Máramaros - Moldva, erdei vasúttal a havasokban, festett kolostorok Moldvában


 5 nap / 59400 Ft     
Észak-Erdélyi és moldvai körutazás busszal, Unesco védelmű máramarosi fatemplonokkal, bukovinai festett kolostorokkal és vonatozással erdei kisvasúton, vadregényes tájakonÚtvonal: Budapest - Csengersima - Szatmárnémeti - Nagybánya - Koltó - Desze - Jód - Izakonyha - Borsafüred - Szucsevica - Humor - Voronyec - Borsa - Felsővisó - Máramarossziget - Koltó - Nagykároly - Kaplony - Érmindszent - Érsemlyén - Csengersima - Budapest

Utazás: Busszal + kisvonattal     Elhelyezés: Falusi turizmusban, szállodában


Indulási időpontok - Árak
2018.08.11. 59400 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Máramaros - Moldva, erdei vasúttal a havasokban, festett kolostorok Moldvában - Erdélyi körutazás - Suceviţa - kolostor

Máramaros-Moldva, erdei vasúttal a havasokban, festett kolostorok Moldvában


Észak-Erdélyi nyaralásunk különleges tájakra viszi az utazót, a hagyományos erdélyi körutakhoz szokott vendég páratlan kulturális és természeti látnivalókkal találkozik ezen az utazáson. Unesco védelmű máramarosi fatemplonok és bukovinai festett kolostorok szerepelnek kiemelt kulturális látnivalóink között, de a természet szerelmeseinek erdei vonatozással is kedveskedünk, vadregényes tájak érintésével.

 

 

Elhelyezés: Széken és Koltón faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal, vendégszerető magyar családoknál, Felsővisón és Szucsevicán ***-os szállodában
Ellátás: reggeli, felárért félpanzió
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel - Képek, kisvonattal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M3-as autópálya és a 49-es út vonalán
Transzfer az útvonalhoz: valószínűleg megoldható, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: vacsora, belépők, biztosítások, vonatjegy, transzfer


Program

1. nap. Korai indulás Budapestről. Csengersimai határátkelés után rövid városnézés Szatmárnémetiben: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait). A Szamos völgyében utazva elérjük Nagybányát, ahol meglátogatjuk a híres nagybányai festőiskola remekműveiben bővelkedő Képtárat, majd az Ásványmúzeumot, mely főleg a város környékéről származó csodaszép "bányavirágokkal" gyönyörködtet. A máramarosi megyeszékhelyről a közeli Koltóra utazunk, itt megnézzük a Teleki-kastélyt, ahol Petőfi és Szendrey Júlia töltötték mézesheteiket. Szállásunk is Koltón lesz.

2. nap. A Gutin-hágón átkelve beérünk a hegyek közé és felkeressük az Iza völgyében a világörökség részét képező fatemplomokat: Desze, Jód, Izakonyha. Borsafüreden, a Radnai-havasok népszerű üdülőhelyén felvonóval 2,1 km hosszan további 500 m-t megyünk felfelé, megízleljük a magashegyi fenyvesek világát. Napunk hátralévő részében átkelünk a Borsa-hágón a Máramarosi-havasok túloldalán fekvő Szucsevicára (Suceviţa), ahol szállásunk lesz.

3. nap. Napunk első programjaként megnézzük a világörökség részét képező moldvai kolostorok közül a szucsevicait, majd Kacsikára, a moldvai lengyel, csángó katolikusok legfontosabb búcsújáró helyére utazunk. Megtekintjük a katolikus templomot, aztán továbbutazunk a XVI. sz-i freskókkal díszített, erődfalakkal körbevett Humor kolostorhoz. A közelben lévő voronyeci kolostort Moldva fénykorában emeltette Nagy István fejedelem (Ştefan cel Mare). A templom épületét alapvetően meghatározza bámulatos külső festése. Késő délután ismét átkelünk a Borsa-hágón és elfoglaljuk szállásunkat Felsővisón.

4. nap. Napunkat vonatozással kezdjük, első utunk a „Mokanica” gőzös felsővisói indulási helyéhez vezet, ahonnan a Vasér-folyó mentén a Máramarosi-havasok egyik vadregényes völgyébe utazunk. Az egyszerű, fapados szerelvényen utasaink visszazökkennek a máramarosi emberek monarchia korabeli világába., csodálatos havasok között, bővízű patakok mentén utazunk. A végállomásnál levő pihenőhelyen alkalmunk lesz finom miccset, vagy más húsételt kóstolni. A vonat délutáni visszaérkezése után Máramaroszigetre megyünk. Rövid ismerkedés a várossal, szabadpromram a rendelkezésre álló idő függvényében, majd szállásunkra, Koltóra utazunk.

5. nap. Reggel első utunk Kismajtényba vezet a Rákóczi-féle szabadságharc fegyverletételének emlékművéhez. Nagykárolyban a szépen rendbe hozott Károlyi kastélyt nézzük meg, aztán Kaplonyba megyünk, ahol felkeressük a Károlyi család kriptáját, a család majd negyven tagjának nyughelyét. Utunkat érvidéki barangolással zárjuk: Érmindszenten Ady Endre szülőházát látogatjuk meg, Érsemjénben meg a Kazinczy Ferenc, Fráter Lóránd és Csiha Kálmán Emlékmúzeumot keressük fel, majd irány haza, érkezés Budapestre az esti órákban.Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

59.400 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

890 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.825 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

15.300 Ft/fő

Félpanziós felár:

10.500 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 90 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Vonatjegy - felnőtt:

67 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Vonatjegy - diák, nyugdíjas:

52 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Transzfer az útvonalhoz oda+vissza:

jelentkezéskor kérje ajánlatunkat

 

További információk
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
Az indulás napján reggel 05.30-06.00 óra között Budapesten, a VIII. ker. Blaha Lujza téren, a Corvin Áruház parkolójában. A hely és időpont néha módosul, a végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - M3 - 49-es út - Csengersima

Visszautazás útvonala: 
Csengersima - 49-es út - M3 - Budapest

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a (nincs bánatpénz) az utazás megkezdése előtti 61. napig,
10%-a a 60. naptól a 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Galéria
Mokanica-gőzös
Mokanica-gőzös
Borsai-hágó
Borsai-hágó
Borsa
Borsa
Máramarosi-havasok
Voroneţ - kolostor
Nagybánya
Nagykároly
Összes kép:
• Galéria
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.