Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Erdei vasúttal a havasokban, festett kolostorok Moldvában


 5 nap / 59900 Ft     
Észak-Erdélyi körutazás, bukovinai festett kolostorokkal, vonatozással erdei kisvasútonÚtvonal: Budapest - Ártánd - Nagyvárad - Válaszút - Bonchida - Szék - Szamosújvár - Beszterce - Moldovica - Szucsevica - Humor - Voronyec - Borsa - Felsővisó - Izakonyha - Jód - Koltó - Nagybánya - Szatmárnémeti - Nagykároly - Vállaj - Budapest

Utazás: Busszal + kisvonattal     Elhelyezés: Falusi turizmusban, panzióban, szállodában


Indulási időpontok - Árak
2017.08.02. 59900 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Erdei vasúttal a havasokban, festett kolostorok Moldvában - Erdélyi körutazás - Mokanica-gőzös

Erdei vasúttal a havasokban, festett kolostorok Moldvában


Észak-Erdélyi nyaralásunk különleges tájakra viszi az utazót, a hagyományos erdélyi körutakhoz szokott vendég páratlan kulturális és természeti látnivalókkal találkozik ezen az utazáson

 

 

 

 

Elhelyezés: Széken és Koltón faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, vendégszerető magyar családoknál, Felsővisón és Szucsevicán ***-os hotelben
Ellátás: reggeli (felárért félpanzió)
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel - Képek, kisvonattal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség a 4-es, ill. a 42-es út vonalán
Transzfer az útvonalhoz: valószínűleg megoldható, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: vacsora, belépők, biztosítások, vonatjegy, transzfer


Program

1. nap: Nagyvárad - Válaszút - Bonchida - Szék
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Indulás után utazás rövid pihenőkkel, majd határátkelés Ártándnál. Nagyváradon látogatás a Szent László alapította püspökség Székesegyházában. Átkelve a Király-hágon, majd Kolozsváron is csak áthaladva Válaszútra megyünk, ahol felkeressük a híres néprajzkutató, Kallós Zoltán által létrehozott múzeumot. Innen a közeli Bonchidára megyünk, a Bánffy család kastélyához, melyet az erdélyi „Versailles-ként” is emlegetnek. A lenyűgöző épületegyüttestől a táncáról, viseletéről is híres Székre utazunk. Megnézzük az „öreg templomot”, a tájházat, lehetőség nyílik széki ruhák felpróbálására. Szállás a faluban.

2. nap: Szamosújvár – Beszterce – Moldovita – Sucevita
Reggel rövid utazás után megállunk Szamosújváron, az erdélyi örmények egyik központjában. Ismerkedés a barokk szerkezetű várossal, az örménykatolikus templommal, annak Rubens, vagy egy tanítványa által festett oltárképével. Megemlékezünk a szamosújvári börtön temetőjében nyugvó Rózsa Sándorról. A Nagy-Szamos, majd a Sajó völgyében haladva Somkerékre érkezünk: megcsodáljuk a gótikus református templomot és annak egyedülálló bútorzatát. Következő látnivalónk Beszterce, az északi szászok egykori székvárosa, központjában az evangélikus templommal, melynek tornya Erdély legmagasabb építménye. A várost elhagyva nekivágunk a Kárpátoknak. Átkelünk a Borgói-hágón a Máramarosi- és a Kelemen-havasok között. Moldovicán a Világörökség részét képező festett ortodox kolostort és a tojásmúzeumot nézzük meg. Szállásunk Szucsevicán lesz.

3. nap: Sucevita – Humor – Voronyec - Borsa
Folytatjuk a Világörökség részét képező festett kolostorok világában való elmélyülést. Elsőként a Szucsevica kolostort, majd a XVI. sz-i freskókkal díszített, erődfalakkal korbevett Humort keressük fel. A közelben levő Voronyec kolostort Moldva fénykorában emeltette Nagy István román vajda (Ştefan cel Mare). A templom épületét alapvetően meghatározza bámulatos külső festése. A Máramarosi-havasok déli nyúlványain át elindulunk nyugat felé. A Borsai-hágón átkelve érkezünk meg a Visó-völgyébe, Borsára.

4. nap: Felsővisó-Jód-Izakonyha-Koltó
Napunkat vonatozással kezdjük, első utunk a „Mokanica” gőzös felsővisói indulási helyéhez vezet, ahonnan a Vasér-folyó mentén a Máramarosi-havasok egyik vadregényes völgyébe utazunk. Az egyszerű, fapados szerelvényen utasaink visszazökkennek a máramarosi emberek monarchia-korabeli világába. Csodálatos havasok között, bővizű patakok mentén utazunk. A végállomásnál levő pihenőhelyen alkalmunk lesz finom miccset, vagy más húsételt kóstolni. A vonat délutáni visszaérkezése után a szintén a világörökségi listán szereplő máramarosi fatemplomokhoz megyünk: Jód, Izakonyha és (ha időnk engedi) Barcánfalva világa révén a román ortodoxia egy másik arcát ismerhetjük meg. A Gutin-hágón átkelve Nagybányán át Koltóra utazunk.

5. nap: Nagybánya - Szatmárnémeti – Nagykároly
Reggeli után felkeressük a koltói Teleki-kastélyt, ahol Petőfi és Szendrey Júlia töltötték mézesheteiket, megnézzük a kastélyban szépen berendezett múzeumot. Nagybányán meglátogatjuk a híres nagybányai festőiskola remekműveiben bővelkedő Képtárat, majd az Ásványmúzeumot, mely főleg a város környékéről származó csodaszép "bányavirágokkal" gyönyörködtet. Hazautunkban a következő állomásunk Szatmárnémeti: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait). Innen kis kitérővel érjük el Magyarországot. Kaplonyban megtekintjük a Károlyi család sírboltját, majd Nagykárolyban a Károlyiak kastélyát. Vállaji határátkelés után érkezés Budapestre az esti órákban.Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

59.900 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

895 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.750 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

15.000 Ft/fő

Félpanziós felár:

9.800 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 80 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Vonatjegy - felnőtt:

53 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Vonatjegy - diák, nyugdíjas:

43 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Transzfer az útvonalhoz oda+vissza:

jelentkezéskor kérje ajánlatunkat

 

További információk
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
Az indulás napján reggel 05.30-06.00 óra között Budapesten, a VIII. ker. Blaha Lujza téren, a Corvin Áruház parkolójában. A hely és időpont néha módosul, a végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - 4-es út - 42-es út - Ártánd

Visszautazás útvonala: 
Vállaj - Nyírbátor - M3 - Budapest

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

10%-a az utazás megkezdése előtti 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Galéria
Mokanica-gőzös
Borsai-hágó
Borsai-hágó
Borsa
Borsa
Máramarosi-havasok
Suceviţa - kolostor
Voroneţ - kolostor
Nagybánya
Nagykároly
Összes kép:
• Galéria
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Szerzői jogok | Partnereink
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2018. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.