Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Hajóval a Vaskapuhoz


 5 nap / 114800 Ft     Útvonal: Budapest (1653 fkm) - Mohács - Dráva-torkolat - Erdőd - Vukovár - Újlak - Pétervárad - Újvidék - Tisza-torkolat - Zimony - Száva - Belgrád - Pancsova - Szendrő vára - Ópalánka - Galambóc vára - Dunai zuhatagi rész - Babakáj-szikla - Donji Milanovac - Kazán-szorosok - Ada-Kaleh - Orsova (innen busszal) - Temesvár - Budapest    


Indulási időpontok - Árak
2017.05.19. 114800 Ft Nem foglalható
2017.08.23. 114800 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Hajóval a Vaskapuhoz - Erdélyi körutazás - A rendezvényhajó

Hajóval a Vaskapuhoz


Vagy pontosabban gasztrohajóval a Vaskapuhoz! A maga nemében páratlan délvidéki és erdélyi utazásra várjuk a kedves utazót. Budapestről luxuskivitelű magyar gasztrohajóval indulunk, utazásunkat részletes és folyamatos idegenvezetés teszi rendkívül érdekessé.
A felszolgált kiváló ételek és italok pedig betetőzik az élményt.

 


 

 

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli vagy felárért félpanzió
Utazás
: luxuskivitelű magyar rendezvényhajóval, valamint kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: csak Budapesten és Mohácson
Transzfer az útvonalhoz: kizárólag a csatlakozási pontokhoz, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, hajóút, szállás, reggeli, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: vacsora, belépők, biztosítások, kikőtői illeték, transzfer


Program
1. nap: Áthajózás Magyarországon
Indulás reggel Budapestről (1653 fkm). Az egész napos hajózás során áthaladunk a reggeli Budapesten, majd kisvártatva elérjük a Csepel-sziget felső végét, aztán a Trianon következményeként kiépült csepeli kikötőt. Százhalombattánál a Duna és a kőolajipar összefüggéseivel ismerkedünk, Ercsinél az Eötvös családról beszélünk, majd megnézzük azt, ami az egykori, budapesti Kossuth hídból maradt. A Csepel-sziget alsó végénél a dunai áldozatok emlékművét, majd Paksnál a legnagyobb magyar vízi szerencsétlenség emlékművét láthatjuk. Elérve a Sió-csatornát szót ejtünk a Balaton és a Duna kapcsolatáról, majd hosszasan gyönyörködünk a Gemenci Erdő nyugodt partjaiban, a mellékágakban. Bajánál IV. Károly király és Türr István kapcsán gyarapodnak ismereteink. Kikötés Mohácson (1449 fkm) este 7 óra körül között. Vízparti szálláshely elfoglalása.

2. nap: Alföld peremén, keletnek fordulva
Indulás reggel Mohács városból Mohács határra. Határvizsgálat után rövidesen elhagyjuk az országot. Második napi hajóutunkon elérve a horvát-szerb szakaszt jobbról az egykori Jugoszláviát idéző emlékmű, balról a Ferenc-csatorna köszönt minket, melynek kapcsán bemutatjuk a bácskai csatornarendszert, annak gazdaság- és hajózástörténeti érdekességeit. Utunkat jogi értelemben sokszor metszi a horvát-szerb határ, ismerkedünk ennek furcsaságaival, pl. „Liberland” tréfa-országgal. Erdődön a várról, és egy, a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon is szerepet kapó hajózástörténeti érdekességről szólunk. Vukovárnál a Dunáról nézhetjük meg a délszláv háború nyomait, felidézve a véres éveket. Elérve a Tarcal-hegység (Fruska Gora) nyúlványait Újlaknál elhajózunk Kapisztrán Szent János sírjának is helyet adó templom alatt. Az esti órákban elérjük Pétervárad várát, és kikötünk Újvidéken (1255 fkm). Szerb belépő határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába.

3. nap: A növekvő Dunán
Reggeli után autóbusszal felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot. Késő délelőtt hajóra szállunk, és elindulunk Belgrádba. Elhagyva a Ferenc József csatorna torkolatát szigetek mellett kanyargunk. Feltűnik Karlóca, a híres béke megkötésének helyén épült templommal. A vízről csodáljuk meg a 40 m magas béskai hidat, utána a Kerekedi-sziget nomád világát mindenféle állatokkal. A löszfalak vidékén elérjük a Tisza torkolatát. Éles kanyarok után feltűnik Zimony a millenniumi toronnyal és Belgrád. A Nagy-Hadi-sziget alsó végénél, Nándorfehérvár vára alatt hajónk befordul a Szávára, kikötünk Belgrád központjában (1170 fkm). Transzferbusszal utazunk a nándorfehérvári várhoz. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: A Zuhatag
Reggel visszatérünk a Dunára. Elhaladunk a belgrádi kikötő mellett, rövidesen feltűnik Pancsova és a világítótornyokkal megjelölt Temes-torkolat. A Sumadija-hegység nyúlványai mellett hajózva megnézzük Szendrő várát, az Aranyemberből ismert Senki-szigetét. A delibláti homokpuszta érdekes partjai mentén a több kilométerre kiszélesedő Dunán érjük el Ráma várát , hogy egy éles kanyarral a Néra folyó torkolatánál elérjük a hegyeket. A látnivalók egyre sűrűbben kerülnek elénk. Kisvártatva ismét szétterül a folyó, hogy az Al-Duna kezdetét jelző Babakay-sziklánál és a hegyen csipkésen magasodó Galambóc váránál egy szűk sziklaszorosba hajózva elérjük az egykori Zuhatagot. A hajóról is olvasható hatalmas Baross-tábla a térség magyar múltját idézi fel, melyhez kapcsolódóan megismerjük a folyó szakasz folyamszabályozási és hajózástörténetét. A Stenka, Kozla-Dojke, Izlas-Tachtalia, Jeliseva, Svinica egykori zuhatagok és a Grében-hegyfok teszik feledhetetlenné délutánunkat. Érkezés Donji Milanovacra (991 fkm) az esti órákban. Autóbusszal utazás a Liskovac-hegységben lévő szállásunkra.

5. nap: Kazán, Vaskapu, Bánság
Reggeli után pillantást vetünk egy lélegzetelállító külszíni ércbányára, majd hajónkhoz utazunk. Szerb kiléptető határvizsgálat után elhajózunk Donji Milanovacról. Hajózás a Jucz-szorosban, majd a Nagy- és Kis-Kazánban. Emlékezés Széchenyi tábla kapcsán a „legnagyobb magyarra”, majd a Veterani-barlangnál a török időket idézzük fel. A jelzőállomások egy része a magyar múltat, másik része a román jelent mutatja meg nekünk. A Kis-Kazán végénél találjuk Decebal dák király hegyből kifaragott monumentális szobrát, mint a vidék legifjabb látnivalóját, valamint Traianus császár emléktábláját, mint a legrégebbi látnivalót. Bepillantunk a Zuhatag utolsó szorosába, a Sipibe, majd Ada-Kaleh szigete felett megfordulva hajós utunk 700 folyamkilométer megtétele után Orsován (954 fkm) véget ér. Román beléptető határvizsgálat után autóbuszra szállva a Krassó-Szörényi-érchegységben kanyargó varázslatos utakon elérjük a Bánságot, majd határátkelés után a késő esti órákban Budapestet.


Tudnivalók a hajóról és a hajóútról
Hajóutunkat egy 120 éves, igényesen felújított, luxuskivitelű magyar rendezvényhajóval bonyolítjuk le.
Gasztrohajó, mely korszerű, nagy konyhával rendelkezik, ételeinket kiváló szakács készíti.
Naponta kétféle meleg étel várja az utasokat, áruk 900-1500 Ft között változik, egy sör kb. 500 Ft.
Készülnek továbbá sütemények, bukták, egyebek.

A hajó zárt utastérrel rendelkezik, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, büfével, valamint egy-egy női és férfi WC-vel, melyek tiszták, elegánsak, minden igénynek megfelelőek.
Dohányzás a főfedélzeten, a hajó faránál megengedett.

Az úton végig idegenvezető kísér bennünket, ő a parton, vagy a vízről látott parti látnivalókról beszél, a hajószemélyzettől pedig előadást kapunk a Dunáról, mellékfolyókról, hajózásról, hajókról, s minden egyébről, amit az utasok kérdeznek.
A Vaskapu vidékén részletesen ismertetjük a zuhatagi Duna szakasz szabályozását és hajózástörténetét. Belgrádnál odahajózunk a BODROG nevű monitor (hadihajó) roncsához  (amíg ott található), és komplett kiselőadást kapunk a folyami hadihajózás történetéről, a Monarchia hadihajóiról, világháborús harcaikról.

 

Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

114.800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

1.722 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.750 Ft/fő

Kikötői illeték:

17.300 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

19.400 Ft/fő

Félpanziós felár:

12.400 Ft/fő

Audio guide (audiógájd: rádió adó-vevős idegenvezetés):

1.990 Ft/fő - A hajó nyitott részén e nélkül nem hallható az idegenvezetés

Belépődíjak:

kb. 400 RSD/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Transzfer az útvonalhoz oda+vissza:

jelentkezéskor kérje ajánlatunkatTovábbi információk
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

Csomagok elhelyezése
Első és második nap a csomagok is a hajón kerülnek elhelyezésre, a további napokon csak egy kis táskával érdemes magunknál tartani, a csomagok az autóbuszban maradnak.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
A hajóra történő beszállítás reggel 07.30 órakor kezdődik.
Helyszín: NAVISCON Zrt. kikötője, Budapest, IV. kerület, Váci út 6. (nem XIII. kerület!), az újpesti Árpád út és a Váci út találkozásánál, a 3-as metró Újpest-Városkapu megállójától kb. 300 méterre, a BKV hajójárat végállomása mellett. GPS koordináták: 47.562278, 19.077753
A végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Dél-Magyarországon:
Ha Ön Dél-Magyarországon lakik, és lemond az utazás belföldi szakaszáról, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak belföldön: Mohács

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

10%-a az utazás megkezdése előtti 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Utazás
• A hajó
Varnicai jelzőállomás
Mohács
Mohács
Galambóc vára
A Jucz
Kazán-szoros
Babakáj-szikla - az Al-Duna Kapuja
Baross-tábla
Kazán-szoros
Nándorfehérvár
Nándorfehérvár
Donji Milanovac
Ráma vára
Szendrő vára
A hajó még Budapesten
Zárt belső tér
Belső tér
Nyitott rész
Nyitott rész
Belső tér
Ínycsiklandó kávék
Ínycsiklandó kávék
Roham Budapest - 120 éves patina
Az egykori hajógyár táblája
Összes kép:
• Utazás
• A hajó
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Szerzői jogok | Partnereink
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2018. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.