Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Wass Albert nyomában


 5 nap / 49500 Ft     

   


Indulási időpontok - Árak
2009.05.20. 49500 Ft  Foglalható 
2009.07.08. 49500 Ft  Foglalható 


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Wass Albert nyomában

Sokak szerint a legnagyobb íróink közé sorolható, mások még szobrot sem engednének állítani neki. Egy biztos: regényei mára “divattá” váltak. S regényei, gyönyörű tájleírásai szinte kivétel nélkül Erdélyről szólnak. A Mezőség szelídebb lankáiról, a magas hegyek üvereiről, a Maros völgyéről. Ezeket a helyszíneket igyekezünk utunk során bejárni, meg-megállva az író életéhez köthető emlékeknél. Bízunk benne, utunk segít a regények hangulatának jobb átélésében, az író által tárgyalt problémák jobb megértésében.

Elhelyezés: Magyarlónán a faluturizmusban kétágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Gernyeszegen panzióban, fürdőszobás szobákban, Gyergyószentmiklóson szálloda kétágyas szobáiban.
Időpont: 2009. május 20-24. és 2009. július 8-12., 5 nap/4 éjszaka
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés
Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió

Program:
1. nap: Partium, Kalotaszeg
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten, az V. kerületben a Mátyás Pince előtti autóbusz-parkolónál. Határátkelés Ártándnál. Nagyváradon városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor, vár. Bánffyhunyad: jellegzetes kalotaszegi templom. Vacsora és szállás Magyarlónán. (450 km)

2. nap: Mezőség
Városnézés Kolozsváron. Wass-ház, Filstich-ház összehajló Wass és Vay címerei, Szt. Mihály templom, Mátyás király szülőháza és szobra. Válaszút: az író születési helye. Bonchida: az erdélyi Versailles-nek is nevezett Bánffy-kastély. Szamosújvár: örmény székesegyház. Szék: rövid ismerkedés a népművészetéről híres faluban. Cegén, séta A kastély árnyékában, rövid megálló a tónál. Vasasszentgothárd: a ma gépállomásként szolgáló Wass-kúria (Wass Albert gyermekkorának színhelye). Vacsora és szállás Marosvásárhelyen. (200 km)

3. nap: A Maros-völgye
VárosnézésMarosvásárhelyen.
Gernyeszeg
: Teleki-kastély; Szászrégen: az író szobra a katolikus templom sekrestyéjében. Marosvécs: Kemény-kastély, az egykori irodalmi találkozóhely, Wass Albert és Kemény János sírja, Kuncz Aladár-emlékasztal. Utazás A funtineli boszorkány helyszínén, a Maros felső folyása mentén. Gyergyószárhegy: a Lázár család várkastélya. Vacsora és szállás Gyergyószentmiklóson. (150 km)

4. nap: Gyergyószék
Kirándulás a Gyilkos-tóhoz. Séta a tónál és a Békás-szorosban egészen a Pokol Tornácáig, majd városnézés Gyergyószentmiklóson: Tarisznyás Márton-múzeum, örmény templom. Falatozás a Wass Albert által oly sokat emlegetett esztenák jellegzetes ételeiből, majd látogatás a borzonti skanzenben. Fakultatív székely vacsoraest Gyergyó határában rusztikus tanyán. A vacsoraesten részt nem vevőknek vacsora a szállásukon. Szállás Gyergyószentmiklóson. (120 km)

5. nap: Keresztül Erdélyen
A vadregényes Görgényi-havasokon át utazás Parajdra, majd Torda, Kolozsvár érintésével tovább Budapestre, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban. (670 km)

Részvételi díj: 49.500 Ft/fő
Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
Félpanzió, utolsó este zenés vacsoraesttel: 9.700 Ft/fő
Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%-a az utazás befizetett részvételi díjának.
A részvételi díj a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (2.350 Ft/fő, 65 éves kor felett felár) és a belépőket (kb. 50 RON/fő) nem tartalmazza.

Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.