Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

A 32-es Székely Határvadász zászlóalj és a 18-as Honvéd gyalogezred nyomában


 4 nap / 59990 Ft     
Erdélyi körutazásunk során felkeressük a Gyimesi- és az Ojtozi-szoros történelmi emlékhelyeitÚtvonal: Bp. - Ártánd (határátkelő) - Nagyvárad - Körösfeketetó - Kalotaszeg - Kalotaszentkirály - Kolozsvár - Tordai sóbánya - Torockó - Kalotaszentkirály - Körösfő - Körösfeketetó - Nagyvárad - Ártánd - Bp.

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Falusi turizmusban


Indulási időpontok - Árak
2018.08.24. 59990 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

A 32-es Székely Határvadász zászlóalj és a 18-as Honvéd gyalogezred nyomában - Erdélyi körutazás

A 32-es Székely Határvadász zászlóalj és a 18-as Honvéd gyalogezred nyomában


Különleges témájú útra invitáljuk kedves utasainkat. Körutazást teszünk az ezeréves határ mentén a Gyimesekben és az Ojtozi-szorosban, és fejet hatjunk az egykor Erdély határait védő hőseink előtt.
Elhelyezés: a Gyimesekben panzióban, Gelencén a faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség a 4-es és a 42-es út vonalán
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: belépők, biztosításokProgram

1. nap:
Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (római katolikus székesegyház, kincstár, Szt. László-emlékek) – Király-hágó (rövid pihenő) – Kalotaszentkirály – szállás a Gyimesekben.

2. nap:
Utazás reggeli után az Ezeréves határra. Kontumácban az első gyimesi templom, a Nagyboldogasszony templom és a világháborús emlékművek megtekintése. (Géppuskafészkek töviskoronával szegélyezett, kőtömbből készült emlékmű, emlékkereszt. A 32-es székely határvadászok 1944-ben itt védték hősiesen a túlerőben lévő oroszok ellen a határt). A régi határon álló, gyönyörűen felújított 30. számú Vasúti őrház, ma Vasúttörténeti Múzeum és a Gyimesi-szorost (683 m) őrző Rákóczi-vár megtekintése. – Gyimesközéplok (a Csángó Hagyományőrző Ház és a Szent Mária-Magdolna templom megtekintése), majd séta Görbepatakán (Bagolyvár sziklák, vasúti viaduktok, Bodor vízimalom). – Gyimesfelsőlok (a “sziklára épített” Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium és a Szent András apostol templom) – szállás a Gyimesekben.

3. nap:
Ojtozi-szoros (a Történelmi Magyarország határa, amely 1848-49-ben, az I. Világháborúban 1917-ben, és a II. Világháborúban is véres ütközetek színhelye volt. Megtekintjük a 24-es határvadász zászlóalj és a székely erőd század laktanyáit, amelyekben ma iskola működik. Megkoszorúzzuk az 1918-ban állított emlékmű kicsinyített mását, a magyar katonák sírjait. Fejet hajtunk az 1917-ben hősiesen küzdő Magyar Királyi Soproni 18-as Honvéd gyalogezred harcosainak emléke előtt. Ők tartóztatták fel annak idején a Magyarországra törő orosz haderőt. A véres csatában a honvédek fele, a tisztikar háromnegyede elesett) – Sósmező (magyar katonák sírja) – Eresztevény (Gábor Áron sírja) – szállás Gelencén.

4. nap:
Székelyudvarhely (Vasszékely szobor, Hősök parkja, főtér, Székelytámadt vár) – Farkaslaka (Tamási Áron szülőháza és sírja) – Kolozsvár – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

59.990 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

1.080 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

16.990 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 30 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

1.800 Ft/főTovábbi információk:
A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó
Az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (a Mercure Hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:
Cegléd - 4-es út (AGIP kút), Szolnok - Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány - MÁV állomás, Berettyóújfalu - MOL kút, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a az utazás megkezdése előtti 60. napig (nincs bánatpénz),
10%-a 60–35. nap között,
80%-a 34–14. nap között,
90%-a 13–7. nap között,
100%-a 7 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.

Képek
Összes kép:
• Galéria
A MÁV egykor legkeletibb őrháza
Összes kép:
• Galéria
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2018. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.