Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Fórum

Visszalépés az előző oldalra Vissza
Kiskorúak szülő nélkül SÜRGŐS" További témakörök »
 
Hozzászólás
moderator · válasz 2008-08-28 13:44:22 (5) 
Belefér az OFF, örülünk, hogy ennyien olvassátok a lapot :)
Előzmény: PCsaba 2008-08-25 07:22:19 (3)
gazsy72 · válasz 2008-08-28 13:24:24 (4) 
Hazámat szolgálom! :-))
PCsaba · válasz 2008-08-25 07:22:19 (3) 
Hajaj, és micsoda határőr! :)

Volt szerencsém néhány évig vele együtt szolgálni. :)

Bocs az OFF-ért, de a meglepetés után nem álltam meg, hogy ne reagáljak. Kicsi a világ, még az internetes is.
Előzmény: gazsy72 2008-08-10 22:36:44 (2)
gazsy72 · válasz 2008-08-10 22:36:44 (2) 
Szia Nóri6!

Tudni kellene, milyen idősek a gyermekeid. Amennyiben rendelkeznek saját személyi igazolvánnyal, és elmúltak 14 évesek - tehát már nem gyermekkorúak - semmi gond, önállóan is utazhatnak. Amennyiben 14 év alattiak ill. nem rendelkeznek személyivel, úgy kicsivel bonyolultabb az ügy. Ez esetben szülői beleegyezés szükségeltetik, melyben szerepel, hogy hová, mennyi időre, s főként kivel engeded el Őket. Mégpedig mindkét szülő által aláírt, ügyvéd, vagy közjegyző által hitelesítve. Nem muszáj többnyelvűnek lennie, elég magyarul is (ez a gyakorlat). De az ellenjegyzés szükséges - ezért kell ügyvédtől, v. közjegyzőtől. Ennyi. A román kollégák sem fognak akadékoskodni, mert értenek (!) magyarul - legalábbis a magyar-román határon.:)) Legfeljebb megkérdezik a magyar határőröket is. (Itt jegyezném meg, hogy jan.1-óta nincs Határőrség. Rendőrség határrendészeti szerve van. Sajnos...) Mindenesetre egy fénymásolat sem árt, ha van. Egyel több papír jobb, mint egy sem... A magyar határőrök (rendőrök) is elfogadják a fent említett dokumentumot. (Legalábbis nálunk Ferihegyen ez az elmélet, s a gyakorlat is. Ezt követve, még egy gyermeket sem küldtek vissza.)

Üdvözlettel: gazsy72 - egy ferihegyi (ex)határőr (rendőr)
békési · válasz 2008-08-06 21:03:38 (1) 
Szia Nóri 6 !

A Határőrség honlapján választ kapsz a kérdésedre.
A főlapon a Hasznos információk fül ( jobb oldal) alatt kitérnek erre .
Ide másoltam Neked:
Sanyi.

"A gyermek útlevele vagy személyi igazolványa birtokában, a magyar szabályok szerint, önállóan is átlépheti a határt. Ajánlatos azonban, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők - magyarul és a meglátogatni szándékozott ország, illetve a tranzitország nyelvén megfogalmazott, vagy ezekre lefordított -nyilatkozatát arról, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak.A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatait, a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetőségét. A külföldi határőrizeti szervek különösen akkor vizsgálhatják a hozzájárulás meglétét, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a gyermek jogellenes külföldre viteléről, gyermekkereskedelemről vagy a kiskorú érdekeinek másfajta veszélyeztetéséről van szó. E szabályok államonként eltérőek lehetnek, ezért javasolt az előzetes tájékozódás, amely az adott állam külképviseletén megtehető. "


Nóri6 · válasz 2008-08-06 09:19:48 (0) 
Sziasztok!
Jövő héten indulnak a szüleim a gyerekeimmel Erdélybe. Felötlött bennem, hogy esetleg kell vmi beleegyező papír a határátlépéshez. (Ráadásul, mivel anyukám 2. házassága, még a nevek sem egyeznek sehogysem...) Akinak van tapasztalata vagy információja, kérem segítsen! Köszönöm.
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak a kiadó írásos jóváhagyásával lehetséges. www.erdelyiturizmus.hu - 1999-2021