Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Fórum

Visszalépés az előző oldalra Vissza
Hol tudunk népi ruhát/ bocskai öltönyt venni További témakörök »
 
Hozzászólás
moderator · válasz 2010-01-21 13:33:11 (6) 
Csaba66:
Tisztelt Bocskai öltözetet keresők!

Erdélyben,Korondon vásároltam Bocskai kabátot,Fábián Gergely és Fábián Margit népművészeti boltjában,cím: Korond,Fő út 657,e-mail:fabianpgm@freemail.hu.
A veszprémi szabóság is készít gyönyörű Bocskaikat,díszmagyart és kalotaszegi bujkákat. 8200 Veszprém, Kossuth Lajos u. 6.

moderator: a webcímek nem tartalmaznak semmilyen információt népi ruhákról.
Előzmény: Csaba66 2010-01-18 12:26:29 (4)
Tixo · válasz 2010-01-18 21:49:10 (5) 
Sepsiszentgyörgy mellett, Illyefalván, a Casa Rustikát lehet találni, ahol szintén egy szép öltönyt szeretnék az idén megrendelni. Már többször rendeltem ott ruhácskákat keresztlányomnak. Nagyon változatos a kínálat a boltban. Innen kerülnek a minöségi ruhák a csíki, udvarhelyi vagy korondi boltokba.
Nem árt a nyitvatartás után érdeklödni. Érdekes a múzeum és maga a ház is, amit nem lehet eltévezteni.
http://www.casarustica.com.ro/vallalkozas.htm

Ha valakinek nem fér be Háromszék az utazásba, akkor én is tudom nagyon Fábiánékat Korondon ajánlani. Ök legalább öszintén megmutatják, hogy pl. a játékoknál mi az eredeti és mi a kinai. Ezért csak náluk állok meg, ha keresek valamit.

Sok sikert a vásárlásnál!
moderator · válasz 2009-02-10 11:25:42 (3) 
x
Előzmény: row... 2009-02-10 04:16:45 (2)
ijaszlevi · válasz 2008-10-27 21:16:20 (1) 
Apropó, népi ruha, szintén itt Farkaslakán készítenek székelykabátot is, de ha emlékeim ne csalnak, akkor igazi székely nadrág, azaz harisnya is készül itt. Ha valakit esetleg a kalotaszegi népi viselet érdekelne, akkor ajánlom Zsobokot, egy kicsi kalotaszegi falut, ahol az asszonyok a falut a kézimunkáikkal fejlesztették a mai szintjére. A kézimunkák mellett úgy gondolom, hogy készítenek népi ruhákat is. Amikor legutóbb ott jártam a szüleimmel, akkor beöltöztettek engem és az édesanyámat kalotaszegi viseletbe, és édesanyámnak azóta már majdnem egy komplett kalotaszegi viselete van, a hiányzó darabok pedig most készülnek. Nekem személy szerint a férfi viseletből a bujka tetszett meg legjobban, ha lesz rá alkalmunk szeretnénk egyet készíttetni. Ha esetleg a fórumon még bárkinek vannak ötletei, élményei a népi viselettel kapcsolatban, és megosztaná velem, akkor nagyon megköszönném.
ijaszlevi · válasz 2008-10-27 21:10:08 (0) 
Kedves Fórumozók!

Már eléggé sokan érdeklődtek tőlem, hogy hol lehet venni jó minőségű bocskai öltönyt vagy mellényt lehetőleg ne a Budapesten megszokott 100 ezer forintos alapáron. Nekem Farkaslakán sikerült egy bocskai ruhát (öltöny, mellény, huszárzsebes nadrág, vagy csizmanadrág is akár) készíttetnem 55 ezer forintért. Ha netán arra jártok akkor a bazársoron (Tamási Áron sírja után, a főút mellett) Sztojka Jolánt vagy Sztojka Dénest keressétek, nagyon kedves emberek, leveszik a méretet a ruhához, illetve figyelembe veszik az egyéni kívánságokat is (ruha díszítettsége, anyaga, stb). Remélem felkeltettem a fórumozók érdeklődését, vagy esetleg segíteni is tudtam.
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak a kiadó írásos jóváhagyásával lehetséges. www.erdelyiturizmus.hu - 1999-2021