Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Dél-Erdély csodái


 5 nap / 79800 Ft     
Dél-Erdélyi körutazás busszal - Temesvártól a Fogarasi-havasokig, erődtemplomokkal, középkori városokkal, világörökségi kulturális helyszínekkelÚtvonal: Budapest - Kiszombor - Temesvár - Erdélyi-Vaskapu - Demsus - Őraljaboldogfalva -Csernakeresztúr - Bilea-tó - Kerc - Fogaras - Törcsvár - Szinaja - Brassó - Prázsmár - Kőhalom - Segesvár - Segesvár - Berethalom - Nagyszeben - Szászsebes - Gyulafehérvár - Vajdahunyad - Déva vára - Arad - Budapest

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Falusi turizmusban, panzióban, szállodában


Indulási időpontok - Árak
2019.07.03. 79800 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Dél-Erdély csodái - Erdélyi körutazás - Brassó főtere

Dél-Erdély csodái


Dél-Erdélyi nyaralás a Bánságtól a Barcaságig, erődtemplok és középkori városok érintésével, világörökségi kulturális helyszínekkel

 
 

 

Elhelyezés: Csernakeresztúron faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal, vendégszerető magyar családoknál, Törcsváron panzióban és Segesváron ***-os szállodában, 2 ágyas szobákban.
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel - Képek
Idegenvezetés: az utazás időtartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M5-ös autópálya és a 43-as út vonalán
Transzfer az útvonalhoz: valószínűleg megoldható, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, vacsora, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: belépők, biztosítások, transzfer

Program

1. nap: Temesvár - Erdélyi-Vaskapu - Demsus - Őraljaboldogfalva - Csernakeresztúr

Kora reggeli budapesti indulás után határátlépés Kiszombornál. A Bánság településein át elérjük Temesvárt, a vidék központját, az egykori Monarchia egyik legjelentősebb városát. Városnézés: a három főtér a barokk kortól a XX. századig. Karánsebesen át elérjük az Erdélyi-Vaskaput. Átkelve a Ruszka-havasok hágóján megcsodáljuk XIII. századi demsusi és őraljaboldogfalvi templomokat. A Sztrigy-völgyében északra haladva elérjük Csernakeresztúrt. Vacsora és szállás a bukovinai székelyek falujában.

2. nap: Bilea-tó - Kerc - Fogaras - Törcsvár
A Déli-Kárpátok északi oldalán haladva elérjük az Olt völgyét. Itt rákanyarodva a híres-hírhedt transzfogarasi országútra, 2000 méteres magasság fölé kapaszkodunk az "Erdélyi Alpoknak" is nevezett Fogarasi-havasokban, egészen a Bilea-tóig, ahol a növényzetet már csak mohák, zuzmók jelentik. Rövid szabadprogram, tóparti séta után leereszkedünk a hegyről és a kerci cisztercita apátság romjait keressük fel, majd a Fogarason át Törcsvárra utazunk, és felkeressük a híres várkastélyt (melynek érdekessége, hogy egy ideje ismét a Habsburg család tulajdona). A rendelkezésre álló idő függvényében ellátogatunk a barcarozsnyói várhoz is. Vacsora és szállás Törcsváron.

3. nap: Szinaja - Brassó - Prázsmár - Kőhalom - Segesvár
Reggeli után a Bucsecs-hegységet megkerülve Szinajára megyünk, hogy bejárjuk az egyik leghíresebb román érdekeltségű látnivalót, a román királyi Peles-kastélyt. A Tömösi-hágón átkelve a hajdan szászok lakta Brassóba ereszkedünk vissza, városnézés: Fekete-templom, főtér, várfalak. Maradva a Kárpátok délkeleti csücskében Prázsmárra utazunk, Erdély egyik legszebb erődtemplomához, ami a Világörökség része. Ezután a nemrég szépen rendbe tett Kőhalom várát keressük fel. Vacsora és szállás Segesváron.

4. nap: Segesvár - Berethalom - Nagyszeben - Szászsebes - Gyulafehérvár
Reggeli után városnézés az egyik legszebb szász városban, Segesváron: várnegyed (szintén Világörökség), Óratorony, Schullertreppe. Innen a Nagy-Küküllő völgyében haladunk Berethalomig, az egykori püspöki erődtemplomig. Nagyszebenbe, a jelenlegi és a történelmi Erdély egyik legjelentősebb városába utazunk. Sétálunk a szépen helyreállított főtéren, a sokat látott várfalak között, majd Szászsebesen, utunk következő állomásán a csodálatos gótikus templomot és a Szapolyai Házat tekintjük meg. Napunk utolsó városa Gyulafehérvár, az egykori fejedelmi város: a korszerű védművek, a Károly-kapu, a román stílusú érseki székesegyház, benne - többek között - Hunyadi János sírjával. Vacsora és szállás Csernakeresztúron.

5. nap: Vajdahunyad - Déva vára - Arad
Reggeli után Vajdahunyad várkastélyát, a Hunyadi család fészkét, utána "magos Déva várát" csodáljuk meg, majd a Maros völgyében gyors iramban utazunk hazafelé. Programunkat Aradon, a "magyar Golgota városában" zárjuk: Zala György híres szoborcsoportja után a Vértanúk Emlékművénél búcsúzunk Dél-Erdélytől. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

79.800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

1.200 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.825 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

15.000 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 150 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Transzfer az útvonalhoz oda+vissza:

jelentkezéskor kérje ajánlatunkatTovábbi információk
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
Az indulás napján reggel 05.30-06.00 óra között Budapesten, az Ecseri út - Üllői út kereszteződésénél. A hely és időpont néha módosul, a végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - M5-ös autópálya Szegedig - 43-as út - Kiszombor

Visszautazás útvonala:
Nagylak - Makó - 43-as út Szegedig - M5-ös autópálya - Budapest

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a (nincs bánatpénz) az utazás megkezdése előtti 61. napig,
10%-a a 60. naptól a 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Galéria
Brassó
Demsus
Arad: Szabadság szobor
Törcsvár
Szinaja: a román király kastélya
Őraljaboldogfalva
Fogaras vára
Fogarasi-havasok: Bâlea-tó
Brassó: Fekete-templom
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.