Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

A Vaskapu és a Monarchia reneszánsza


 4 nap / 63000 Ft     
Buszos körutazás Erdélyben és Délvidéken, felejthetetlen hajóúttal az Al-Dunán luxus gasztrohajóval, kisvonatozás erdei vasútonÚtvonal: Budapest - Röszke (határ) - Szabadka - Tóthfalu - Zenta - Újvidék - Pétervárad - Karlóca - Belgrád - Szendrő - Galambóc - Al-Duna - Vaskapu - Orsova - Kazán-szorosok - Szörényvár - Herkulesfürdő - Stájerlakanina - Oravicabánya - Temesvár - Budapest

Utazás: Busszal + hajóval + kisvonattal     Elhelyezés: Szállodában


Indulási időpontok - Árak
2020.08.20. 63000 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

A Vaskapu és a Monarchia reneszánsza - Erdélyi körutazás - Kazán-szoros

A Vaskapu és a Monarchia reneszánsza


Utazásunk során felidézzük a környék Osztrák-Magyar Monarchia világát idéző látnivalóit. Elutazunk a Vajdaságba, majd (megfelelő létszám esetén) feledhetetlen vaskapui hajókiránduláson veszünk részt, utána a Bánság felé vesszük az irányt.

 

 

 

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli vagy felárért félpanzió
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel, luxuskivitelű magyar rendezvényhajóval, valamint kisvonattal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M5-ös autópálya vonalán
Transzfer az útvonalhoz: valószínűleg megoldható, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: vacsora (felárét kérhető), hajóút (min. 22 fő esetén), belépők, biztosítások, vonatjegy, transzfer


A Vaskapu és a Monarchia reneszánsza csokorba gyűjti a Vaskapu tágabb környékének Osztrák-Magyar Monarchia világát idéző látnivalóit: védetté nyilvánított erdei vasúton utazunk alagutakon és viaduktokon át a XIX. században kiépült, egykor stájerek lakta bányavároskába, bejárjuk Herkulesfürdőt, felidézzük „tündér Ada-Kaleh”-t, hajózunk az akkoriban szabályozott Zuhatagon és a Dunát 33 méter magasra felduzzasztó Vaskapu Vízierőművön átkelve eljutunk Péterváradra is, a birodalom egyik legjelentősebb erődjébe.
Utazásunkat az idegenvezetés teszi igazán tartalmassá, a Vaskapu vidékének roppant érdekes történetéről komplett kiselőadást is tartunk utasaink részére.
Hajóutunkat egy 120 éves, luxuskivitelű magyar rendezvényhajóval tesszük meg.Program

1. nap. Szabadka - Tóthfalu - Újvidék - Pétervárad
Kora reggeli indulás Budapestről. Röszkei határátkelés városnézés Szabadkán: látogatást teszünk a régi városháza dísztermében, majd belvárosi sétánk keretében látni fogjuk a Zsolnay-kutakat és a városmagot meghatározó szecessziós épületeket. Utána pihenőt tartunk Tóthfaluban, fakultatív pálinkakóstolás burekkel. Továbbutazva délre késő délután elérjük Újvidéket. Séta a Vajdaság fővárosának belvárosában, majd átkelve a Duna felett a Monarchia egyik legjelentősebb erődjében és katona-városában, Péterváradon felkeressük a várat, megtekintjük a híres óratornyot. Szállás Újvidéken.

2. nap. Karlóca - Belgrád - Szendrő - Galambóc - Al-Duna
Reggeli után a Szerémségbe utazunk. Karlócán a karlócai békére emlékezünk, majd elérjük az egykori határvárost, Zimonyt. Átkelünk a Száva felett és a nándorfehérvári várhoz megyünk. Végigsétálunk a váron, felidézzük a Hunyadi János által aratott diadalt, bekukkantunk a szerb főváros belvárosába is. Belgrádot elhagyva az al-dunai székely településeket érintve Székelykevére utazunk, ahol megnézzük a katolikus templomot és kicsit megpihenünk. Visszamenve a Duna jobb partjára Szendrőre utazunk, itt felkeressük a hatalmas területen fekvő várat, a csipkés falakról pillantunk le a Dunára. Továbbutazva a Duna völgyében, elérve a Duna-áttörés hegyvidékét Galambócnál újabb szép várat csodálhatunk meg. Rozgonyiné legendájára emlékezve a Duna egykori zuhatagi szakasza mellett folytatjuk utunkat alagutakon, viaduktokon át. Szállásunk a Liskovac-hegységben lesz.

3. nap. Vaskapu - Orsova - Kazán-szorosok - Szörényvár
Visszatérve a Duna völgyébe tovább kanyargunk a folyó mellett, hogy végül a Sipi-szoros alsó végén a Vaskapu vízlépcsőn átkeljünk Erdélybe. Itt meglátogatjuk a Duna legnagyobb vízlépcsőjében kialakított múzeumot, a turbinatermet, felidézzük a vízierőmű-duzzasztó-hajózsilip hármas megépülte előtti világot, Ada-Kaleh szigetének történetét. Lenyűgöző panorámájú úton haladunk tovább Orsova, egykori határvárosunk felé, ahol (min. 22 fős utaslétszám esetén) hajóra szállunk és elindulunk a Dunán a Kazán-szorosokba: útközben láthatjuk a Traianus-emléktáblát, Decebal monumentális szobrát, az egykori zuhatagi hajózást irányító jelzőállomásokat, a Veterani- és Ponikova-barlangokat, megemlékezünk Széchenyi István itteni tevékenységéről. A sziklaszorosok világából Orsovára visszatérve autóbuszra szállunk és Herkulesfürdőre, az Osztrák-Magyar Monarchia híres fürdőhelyére utazunk. Séta a régi főtéren, majd szállásunkra, Szörényvárra utazunk.

4. nap. Szörényvár - Stájerlakanina - Oravicabánya - Temesvár
Reggel utazás vissza a Sipi-szorosban, majd a szépséges érchegységben.. Stájerlakaninán vonatra szállunk: az ún Bánáti Semmering védett vasútvonalra. Magas hegyek között, sűrű erdőben kanyarog le, Oravicabánya felé. Az élményvonatozás után a Bánság síkká váló vidékén utazunk a régió fővárosába (és az egykori magyar fővárosba), Temesvárra: séta a belváros különböző korokat felidéző főterein. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Tudnivalók a hajóról és a hajóútról
Hajóutunkat egy 120 éves, igényesen felújított, luxuskivitelű magyar rendezvényhajóval bonyolítjuk le (Roham).
Gasztrohajó, mely korszerű, nagy konyhával rendelkezik, az ételeket felkészült konyhai személyzet készíti.
Naponta kétféle meleg étel várja az utasokat, áruk 1.200-1.800 Ft között változik, egy sör kb. 600-900 Ft.
Időnként készülnek sütemények, bukták, egyebek is.

A hajó zárt utastérrel rendelkezik, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, büfével, valamint egy-egy női és férfi WC-vel, melyek tiszták, elegánsak, minden igénynek megfelelnek.
Dohányzás a főfedélzeten, a hajó faránál megengedett.

Az úton végig idegenvezető kísér bennünket, ő a parton, vagy a vízről látott parti látnivalókról beszél, a hajószemélyzettől pedig előadást kapunk a Dunáról, mellékfolyókról, hajózásról, hajókról, s minden egyébről, amit az utasok kérdeznek.
A Vaskapu vidékén részletesen ismertetjük a zuhatagi Duna szakasz szabályozását és hajózástörténetét.

 

Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

63.000 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

945 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.400 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

10.000 Ft/fő

Félpanziós felár (vacsora):

8.000 Ft/fő

Hajózás a Kazán-szorosban (min. 22 fő esetén):

6.000 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 12 EUR/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Vonat:

kb. 11 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Transzfer az útvonalhoz oda+vissza:

jelentkezéskor kérje ajánlatunkat


További információk

Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

Hajóút a Kazán-szorosban:
A hajós kirándulás elindításához minimálisan 22 fő jelentkezése szükséges.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
Az indulás napján reggel 05.30-06.00 óra között Budapesten, az Ecseri út - Üllői út kereszteződésénél. A hely és időpont néha módosul, a végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - M5-ös autópálya - Röszke

Visszautazás útvonala:
Kiszombor - 43-as út Szegedig - M5-ös autópálya - Budapest

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a (nincs bánatpénz) az utazás megkezdése előtti 61. napig,
10%-a a 60. naptól a 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Utazás
• A hajó
Babakáj-szikla - az Al-Duna Kapuja
Nándorfehérvár
Pétervárad
Galambóc vára
Szabadka
Szabadka
Újvidék
Kazán-szoros
Kazán-szoros
Kazán-szoros
Kazán-szoros
Galambóc vára
Kazán-szoros
Nándorfehérvár
Dunai naplemente
Nándorfehérvár
Nándorfehérvár
Herkulesfürdő
Nándorfehérvári emlékmű
Oravicabánya kisvasútja
Oravicabánya kisvasútja
Pétervárad: erőd
Pétervárad: erőd
A Duna Galambócnál
Szendrő vára
A rendezvényhajó
Zárt belső tér
Belső tér
Nyitott rész
Ínycsiklandó kávék
Összes kép:
• Utazás
• A hajó

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2020. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.