Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Vadregényes tájakon - aktív pihenés a Hargitán


 6 nap / 79990 Ft     
Természetjárás gombaszed;ssel és szekértúrák a székely tanyavilágban, a Hargitán + kirándulás a Békás-szorosba. Mesterségek és visletek bemutatása, táncház.Útvonal: Bp. - Ártánd (határátkelő) - Nagyvárad - Kolozsvár - Szováta - Székelyudvarhely - Székelyvarság - Zeteváralja - Gyergyószentmiklós - Békás-szoros - Gyilkos-tó - Gyergyószárhegy - Korond - Kolozsvár - Nagyvárad - Ártánd - Bp.

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Panzióban


Indulási időpontok - Árak
2020.07.18. 79990 Ft  Foglalható 
2020.08.18. 79990 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Vadregényes tájakon - aktív pihenés a Hargitán - Erdélyi körutazás - Székelyvarsági tanyavilág

Vadregényes tájakon - aktív pihenés a Hargita tanyavilágában


Természetjárás és szekértúrák a székelyvarsági tanyavilágban


Elhelyezés: Székelyvarságon, ***-os panzióban, saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: teljes ellátás - reggeli és vacsora a panzió éttermében, ebédidőben a négy ott töltött napon hideg élelem kosárból a kirándulások alatt. Az étkek főleg házi termékekből készülnek a helyi hagyományok alapján.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség a 4-es és a 42-es út vonalán
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, teljes ellátás, idegenvezetés, mesterségek bemutatása, népviselet bemutatása, táncház
Az ár nem tartalmazza: szekerezés, biztosításokProgram

1. nap:
Budapest - 4-es főút - Püspökladány - Ártánd (határállomás) - Nagyvárad - Király-hágó (rövid pihenő) - Kolozsvár - Nyárádtő - Szováta - Székelyudvarhely - Fenyéd - Zeteváralja - szállás Hargita megyében, Székelyvarságon (fogadás a panzióban székely módra házipálinkával).

2. nap:
Pihenés és séta vezetővel a környék csodálatos lombos és fenyves erdeiben. Gombaszedés, erdei gyümölcsök és gyógynövények gyűjtése. Ismerkedés a havasi településsel, este bográcsozás, flekkensütés, tábortűz.

3. nap:
Szekerezés Székelyvarságon, az erdőkkel szabdalt hegyi szórványtelepülésen a falut alkotó tanyabokrok között. A csapat közben megtekinti a kicsi, de vadregényes székely vízesést és ismerkedik az ősi mesterségekkel (zsindelykészítés, posztóványoló, kádározás, vízimalom, stb.)

4. nap:
Délelőtt nosztalgikus szekértúra a Hargita hegyei között megbúvó, sűrű erdőségekkel körülvett kristálytiszta vizű tározótóhoz, ahol mindenki kedvére pihenhet, sétálhat, jó idő esetén napozhat és fürödhet, déltájban pedig falatozhat egy jót a Varságról kosarakban hozott házi finomságokból. Ebéd után ismét szekerekre száll a csoport, hogy izgalmas túrát tegyen a fenyvesek között fel az esztenákra, a birkanyájakhoz, hogy ott kóstolással egybekötve a juhsajt, juhtúró és orda készítésének rejtelmeivel ismerkedjék.

5. nap:
 Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) - Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) - Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) - vacsora után a panzióban színes népzenei kalandozás és táncház kezdődik, melynek része az udvarhelyszéki népviselet bemutatása, trianoni megemlékezés.

6. nap:
Búcsú Székelyvarságtól, hazautazás Korond érintésével, ahol vásárlási lehetőség nyílik a helyi székely fazekasság termékeiből. Továbbutazás hazafelé a Kolozsvár - Nagyvárad - Ártánd (határállomás) - Püspökladány - 4-es főút - Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.


Székelyvarság: székely tanyavilág, ahol a vidék zártsága miatt jobban megmaradtak a régi kézműves hagyományok. Elsősorban zsindelykészítéséről híres település.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

79.990 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

1.440 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

19.990 Ft/fő

Szekerezés a Hargitán:

kb. 6.000 Ft/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.700 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek a részletes visszaigazolást.

Találkozó
Az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (a Mercure Hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:
Cegléd - 4-es út (AGIP kút), Szolnok - Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány - MÁV állomás, Berettyóújfalu - MOL kút, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

10%-a a 30. napig,
80%-a a 29-10. nap között,
100%-a 9 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.

Képek
Összes kép:
• Galéria
• Szálláshely
Székelyvarság, horgászat
Székelyvarság
Székelyvarság, Csorgókő-vízesés
Korond
Korond
Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós, örmény templom
Békás-szoros
Tanyavilág a Hargitán
A Hargitán
Csorgókő Panzió
Csorgókő Panzió
Csorgókő Panzió
Összes kép:
• Galéria
• Szálláshely

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2020. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.