Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Farsangtemetés Székelyföldön


 4 nap / 43500 Ft     
Farsangtemetés Erdélyben disznóvágással és kis körutazással, szászföldi ízelítővel



Útvonal: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd - Torda - Korond - Székelyudvarhely - Bogárfalva - Farkaslaka - Székelyszentlélek - Homoródfürdő - Csíkszereda - Madéfalva - Gyergyóditró - Székelyudvarhely - Segesvár - Körösfő - Ártánd - Debrecen - Nyíregyháza

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Panzióban, szállodában


Indulási időpontok - Árak
2018.02.08. 43500 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Farsangtemetés Székelyföldön - Erdélyi körutazás

Farsangtemetés és téli disznóvágás Székelyföldön

“A tél csodái Székelyföldön és Szászföldön”











Elhelyezés: Székelyudvarhelyen, panzióban vagy ***-os szállodában (felárért)
Ellátás: svédasztalos reggeli, vacsora
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Nyíregyházáról, csatlakozási lehetőség Debrecenben és Berettyóújfalun
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, vacsora, idegenvezetés, szállodai vendégeknek wellness használat (pezsgőfürdő, szauna, fitnessz)
Az ár nem tartalmazza: vacsora, disznóvágás program, belépők, biztosítások

 

 

Ősrégi szokás Erdélyben a nagyböjt előtti farsangtemetés, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok jellemeznek. A közelmúltban, a hosszú téli esték mulasztására a fiatalok egymás házainál gyűltek össze, a legények maszk mögé bújva verseket mondogattak és a leányokat, vagy barátaikat ijesztgették. Sajnos az ünnep egyes szokásai mára már elfelejtődtek, de ami ma is él még, az a farsangi időszakot búcsúztató bál, melynek időpontja egybeesik a húsvéti böjt kezdetével. A farsang a tél elmúlásának, szimbolikus “eltemetésének” az ünnepe, amelyet a vidámság, az álarcos felvonulás és a tréfás jelenetek jellemeznek..




Program

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd - Torda - Korond - Székelyudvarhely
Elutazás a kora reggeli órákban Nyíregyházáról, illetve Debrecenből. Nagyvárad, Király-hágó, Körösfő útvonalon érkezés Tordára. Meglátogatjuk a sóbányát, melynek látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini-golf pálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely, az 1930-as évek óta kitermelés nem folyik. Korondon a fazekas mesterségéről híres faluban a kirakodóvásár népi iparművészeti termékei közül vásárolhatunk. Érkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban. Szállás elfoglalása, vacsora. (3 éj)

2. nap: Homoródfürdő - Csíkszentsimon: Megyei Farsangtemetés
Ezen a napon egy igen tartalmas és különleges hagyományőrző fakultatív programra hívjuk meg a kedves utasokat Csíkszentsimonba. Reggeli után a Székelyek Szent Hargita-hegyén haladva megállunk Homoródfürdőn, ahol megkóstoljuk székelyföld egyik legfinomabb borvizét. Csíkszentsimonban részesei lehetünk a 26-dik alkalommal sorra kerülő Székelyföld közös farsangtemetésén. 10-15 tréfás humorú maskarás álarcos hagyományőrző csoport és a falu apraja - nagyja lesz a főszereplő ebben a régóta őrzött népszokásban, melyhez mi vendégek is bekapcsolódhatunk. Tréfás rigmusok, énekek, szólások, jajgatások közepette búcsúzunk közösen a téltől a nagy tűz mellett. Közben lehetőség van megkóstolni a szentegyházi forralt bort, kürtös kalácsot, szilvapálinkát, házi zsíros kenyeret, szalonnát, teát és sok más helyi ízeket. Az egész napos programon néptánccal, énekléssel, kabarés jelenetekkel, hangos kacagással, jelmezekkel, házak előtti farsangi ételek, italok kínálásával, minden utcából érkező farsangtemető csoportokkal, színpadi fellépésekkel mulattatják az ide érkező farsangtemető sokadalmat. Mesébe illő látvány, rengeteg történelmi és kulturális élmény Erdély magával ragadó tájain.Esti órákban visszaindulunk a szálláshelyünkre. 

3. nap: Hagyományos disznóvágás Bogárfalván (fakultatív program felárért)
Ezen a napon egy hangulatos “Disznóvágás programra” indulunk egy színtiszta magyarok által lakott székely falucskába Bogárfalvára. Fogópálinka svédasztalos kínálás helyi ízekből (kolbász, szalonna, disznósajt, tepertő stb.) A levágás, perzselés, fürösztés, felbontás, és az ebéd közben szekerezés, vagy hó esetén lovas szánozási lehetőség, forraltborozás, kávé, tea, pálinka fogyasztható. A zenész húzza a talpalávalót, mulatunk, énekelünk, közben készül a hagymás vér, az üstben a finom ebédünk (lecsi-pecsi, puliszka, sült szalonna) melyhez kemencében sült házikenyeret fogyasztunk. Délután Farkaslakára indulunk ahol Tamási Áron sírja, emlékezés parkja és kirakodóvásár. Székelyszentléleken házi jellegű sajtvásárlás, majd szabadprogram. Este vacsora a szállodában.
A fakultatív program ára: 7.900 Ft/fő

4. nap: Segesvár - Körösfő - Ártánd - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után a szászföldi Erdéllyel ismerkedünk Segesváron séta az ősi szász település és a vár ódon hangulatú utcáin (UNESCO Világörökség). Körösfőn a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg, majd vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban. Hazaindulás, érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj panzióban:

43.500 Ft/fő

Részvételi díj szállodában:
(foglaláskor kérjük jelezze, melyik elhelyezést kéri!)

49.500 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Disznóvágás program szekerezéssel:

7.900 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 90 Lej/fő

Útlemondási biztosítás:

a részvételi díj 1,5%-a

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:
(mindkét biztosítás megkötése esetén kedvezmény!)

2.200 Ft/fő



További információk:
Fakultatív programok:
A fakultatív programok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak. A programokon történő részvételt akkor tudjuk biztosítani, ha azt Ön előre megrendeli.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó
Nyíregyházán a belvárosi római katolikus templom parkolójában (Kossuth tér 4 szám). A találkozó pontos időpontját az utazási igazolás fogja tartalmazni.

Csatlakozási lehetőség a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Debrecenben a Tesco áruház parkolójában (a Kishegyesi út felőli bejáratnál), valamint Berettyóújfalun.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj alapján:

az utazás megkezdése előtti 60. napig a részvételi díj 0%-a (nincs bánatpénz),
60 - 36 nap között a részvételi díj 10 %-a,
35 - 24 nap között a részvételi díj 35 %-a
23 - 17 nap között a részvételi díj 50 %-a,
16 - 6 nap között a részvételi díj 75 %-a;
indulás előtt 5 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén a részvételi díj 100 %-a.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Hargitai táj télen
Korondi kirakodás
Bogártelkei utcakép
Perzselés még hagymányosan, szalmával
Elkészült a házikenyér
Krisztus-szobor Székelyszentlélek és Farkaslaka határában
Összes kép:
• Galéria
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2018. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.