Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Erdély - 4 nap, 4 világörökség


 4 nap / 55400 Ft     
Erdélyi kirándulás világörökségi helyszíneken - székelyek, szászok, gyimesi és moldvai csángók földjénÚtvonal: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd - Nagyvárad - Király-hágó - Csucsa - Bánffyhunyad - Körösfő - Torda - Segesvár - Agyagfalva - Székelyderzs - Székelyudvarhely - Hargita-hegység - Csíkszereda - Szent Anna-tó - Tusnádfürdő - Sepsiszentgyörgy - Prázsmár - Dálnok - Csernáton - Kézdivásárhely - Ojtozi-szoros - Pusztina (Moldvai csángók vidéke) - Gyimesbükk - Segesvár - Berethalom - Ártánd - Debrecen - Nyíregyháza

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Panzióban


Indulási időpontok - Árak
2019.07.10. 55400 Ft  Foglalható 
2019.09.18. 55400 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Erdély - 4 nap, 4 világörökség - Erdélyi körutazás

Erdély - 4 nap, 4 világörökség

Székelyderzs, Prázsmár, Segesvár belvárosa, Berethalom - 4 különleges erdélyi világörökségi helyszín, melyeket felkeresünk körutazásunkon. Emellett kitérünk a Gyimesekbe, az ezeréves határhoz, majd a moldvai csángóknál teszünk látogatást.


Elhelyezés: panzióban, 2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Nyíregyházáról, csatlakozási lehetőség Debrecenben és Berettyóújfalun
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: reggeli, vacsora, belépők, biztosítások
Minimum létszám: 35 főEzen a körutazáson Utasaink megismerhetik 4 nap alatt 4 népcsoport szokásait és az általuk lakott terület kulturális és történelmi emlékeit. Kirándulást teszünk a Gyimesi és Moldvai csángók földjére, Székelyföld legszebb településeire és az erdélyi szászok városába. Utunk során 4 világörökséget is megtekinthetünk: a székelyderzsi unitárius vártemplomot, a prázsmári erődtemplomot, Segesvár történelmi központját és Berethalmon az erődtemplomot.Program

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Körösfő - Agyagfalva - Székelyderzs - Székelyudvarhely
Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyvárad érintésével érkezés a Király-hágóra: rövid megálló, majd Csucsa - Bánffyhunyad útvonalon érkezünk Körösfőre, a kalotaszegi tájegység falucskájába, ahol vásárlási lehetőség van a kirakodóvásárban (református műemléktemplom, tisztaszoba megtekintése). Torda - Segesvár útvonalon az agyagfalvi székely nemzetgyűlés emlékművénél állunk meg – onnan pedig Székelyderzsbe vezet utunk. Itt megtekintjük az unitárius vártemplomot (világörökség): rovásírásos emlék, XV. sz-i falikép; hambárjai gabonatárolásra, bástyája szalonna és füstölt hús tárolására alkalmas - ezt a hagyományt a falu lakossága ma is élő örökségként őrzi. Érkezés Székelyudvarhelyre, a legszebb székely városba. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Székelyföld legjava
Reggeli után a Hargita-hegységen áthaladva, Csíkszeredát érintve érkezünk az 1849-es Nyerges-tetői ütközet emlékművéhez, majd fürdőzési lehetőség lesz Erdély egyetlen krátertavában, a Szent Anna-tóban. Tusnádfürdőn, a közismert üdülőhelyen rövid séta, Sepsiszentgyörgyön pedig városnézés következik. Innen utunk először Prázsmárra vezet - a Barcaság legjelentősebb erődtemploma (világörökség), majd Háromszékre , ahol első megállónk Eresztevény (Gábor Áron emlékműve). Dálnok (Dózsa György szülőhelye, egész alakos szobra). Vacsora és szállás Csernátonban.

3. nap: Gyimesi és moldvai csángók földje
Reggeli után Kézdivásárhelyen városnézés (udvarházas főtér, Gábor Áron szobra és ágyúja, Babamúzeum), majd Ojtozi-szoros: rövid megálló a minden idők harcainak színhelyén. Továbbutazás a moldvai csángók településére, Pusztinára (magyar nyelvű iskola, római katolikus templom, Szent István szobor, a csángók történelme, élete). Innen a gyimesi csángók földjére, Gyimesbükkbe érkezünk (ezer éves határ, Rákóczi-vár romjai, vasúti őrház, Kontumáci kápolna stb). Szállás és vacsora Székelyudvarhelyen.

4. nap: Egy nap, két világörökség
Reggeli után az erdélyi szászok városába, Segesvárra érkezünk (óratorony, Drakula-ház, Evangélikus templom stb. - világörökség), majd Berethalomba tartunk, ahol a Szászföld legszebb erődtemplomával ismerkedünk (világörökség). Hazaindulás, érkezés az esti órákban.Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

55.400 Ft/fő

Félpanzió (reggeli + vacsora):
(az utazás félpanzióval foglalható!)

13.500 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

15.000 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 250 Lej/fő

Útlemondási biztosítás:

a részvételi díj 1,5%-a

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:
(mindkét biztosítás megkötése esetén kedvezmény!)

2.200 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó
Nyíregyházán a belvárosi római katolikus templom parkolójában (Kossuth tér 4 szám). A találkozó pontos időpontját az utazási igazolás fogja tartalmazni.

Csatlakozási lehetőség a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Debrecenben a Tesco áruház parkolójában (a Kishegyesi út felőli bejáratnál), valamint Berettyóújfalun.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj alapján:

az utazás megkezdése előtti 60. napig a részvételi díj 0%-a (nincs bánatpénz),
60 - 36 nap között a részvételi díj 10 %-a,
35 - 16 nap között a részvételi díj 60 %-a
15 - 8 nap között a részvételi díj 80 %-a,
indulás előtt 7 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén a részvételi díj 100 %-a.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Gyimesek
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.