Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Dél-erdélyi nagykörút - al-dunai hajóúttal a Kazán-szorosban


 6 nap / 86900 Ft     
Buszos körutazás Erdély déli vidékén és Székelyföldön, kisebb hajóúttal a Kazán-szorosbanÚtvonal: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd - Arad - Temesvár - Herkulesfürdő - Orsova - Vajdahunyad - Gyulafehérvár - Nagyszeben - Fogarasi-havasok - Brassó - Sepsiszentgyörgy - Törcsvár - Zágon - Csomakőrös - Kovászna - Kézdivásárhely - Maksa - Segesvár - Dicsőszentmárton - Körösfő - Ártánd - Debrecen - Nyíregyháza

Utazás: Busszal + hajóval     Elhelyezés: Szállodában


Indulási időpontok - Árak
2019.07.15. 86900 Ft  Foglalható 
2019.09.16. 86900 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Dél-erdélyi nagykörút - al-dunai hajóúttal a Kazán-szorosban - Erdélyi körutazás

Dél-erdélyi nagykörút - al-dunai hajóúttal a Kazán-szorosban

Városnézések, hajózás a Kazán-szorosban, kirándulás a Fogarasi-havasokba, székelyföldi ízelítő


Elhelyezés: ***-os szállodában
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Nyíregyházáról, csatlakozási lehetőség Debrecenben és Berettyóújfalun
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, hajózás motorcsónakkal, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: reggeli, vacsora, belépők, biztosítások
Minimum létszám: 35 főNincs a világnak még egy szeglete, ahol mintegy 150 km-s sugarú területen mindent megtalál az utazó, amire csak vágyhat. Igazi időutazást tehetünk a romantikus várakban, ahol magunk is a középkori élet részeseivé válunk. Bűbájos városok, meseszerű hegyóriások, érintetlen szurdokok és hegyi legelők fogadnak. Az egykoron szászok lakta vidék hihetetlen sok műemléket rejt magában, a természet kedvelőinek a Déli-Kárpátok magas vonulatai nyújtanak nagy élményt. Utunk érinti Székelyföld keleti részét is, pl.: Zágont, Csomakőröst, megannyi reggeli, magyar kulturális, történelmi vonatkozással.Program

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Arad – Temesvár – Karánsebes – Herkulesfürdő
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd megérkezés Aradra, városnézés: megbékélés park, Szabadságszobor (a 13 aradi vértanú emlékműve), majd a vesztőhelyre indulunk, az Obeliszkhez, mely a vértanúk földi maradványainak emlékhelye. Városnéző séta Temesváron, a diktatúra megdöntéséhez vezető események városában, a Bánság központjában: Dómtér, Dómtemplom, Szerb ortodox székesegyház, szerb püspöki palota, Szentháromság szobor, katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi Palota. Továbbutazunk Karánsebesre, itt megcsodálhatjuk a monarchia idejében épült palotákat, templomokat, fogadókat. Késő délután érkezés a Cserna folyó völgyében fekvő Herkulesfürdőre, séta már a római időktől gyógyvizéről ismert európai hírű üdülővárosban. Szállás elfoglalása Herkulesfürdő környékén. (1 éj)

2. nap: Orsova – Kazán-szorosok – Vajdahunyad
Reggeli után rendkívüli kalandos élmény vár ránk a Duna egy gyönyörű szakaszán. Orsován hajóra szállva lehetőség van egy 3 órás útra a Kazán-szorosban, - ahol az Al-Duna tör át a Déli-Kárpátok vadregényes sziklás területén, amely lenyűgöző látvány. Útközben látjuk Traianus-császár tábláját, Decebal szobrát, a szoros égbemeredő szikláit. Továbbutazunk Vajdahunyadra ahol a Hunyadi család “a várak királyának” nevezett lovagvárát tekintjük meg. Este szállás elfoglalása Vajdahunyad környékén. (1 éj)

3. nap: Gyulafehérvár – Nagyszeben – Fogarasi havasok – Bilea-tengerszem – Sepsiszentgyörgy
Reggeli után Erdély ősi fővárosába, Gyulafehérvárra indulunk. Érseki székesegyház, benne ma is láthatók a Hunyadiak síremlékei, valamint Izabella királyné és János Zsigmond fejedelem gazdagon díszített kőszarkofágjai, Károly-kapu, Szent György-kapu, Hóra-lázadás emlékmű megtekintése. Utunk következő állomása Nagyszeben, a szászok egykori fővárosa, Európa 2007-es kulturális fővárosa. Városlátogatásunk alatt megtekintjük a belváros három terének nevezetességeit. A transzfogarasi autóúton érkezünk a Fogarasi-havasokban lévő gyönyörűséges Bilea-tengerszemhez (2034m), séta a tónál és a kirakodóvásárban. A FogarasBrassó útvonalon érkezés Sepsiszentgyörgyre, szállás elfoglalása. (3 éj)

4. nap: Törcsvár – Brassó-Pojána – Brassó
Reggeli után Törcsvárra indulunk ahol XIV. századi várat tekintjük meg. Erdély legépebb vára, mely Drakula gróf legkedveltebb váraként lett közismert. Brassó Pojánára (1.000 m), Erdély kiemelt üdülőövezetébe indulunk, ahol lanovkával felmehetünk a Keresztény-havas gerincére, (1.799 m) innen csodálatos kilátás nyílik a Kárpát-kanyarra és a barcasági négyfalusi csángó falvakra. Rövid szabadprogram után brassói városnézésre indulunk, de közben megállunk egy fotószünetre, ahonnan gyönyörű panorámakép tárul elénk a városról. Fekete templom, “Erdély legnagyobb gótikus temploma” Fő-tér és nevezetes épületeinek megtekintése, majd szabadprogram. Este szállás elfoglalása.

5. nap: Zágon – Csomakőrös – Kovászna – Kézdivásárhely – Maksa – Sepsiszentgyörgy
Reggeli után Székelyföld legkeletibb történelmi emlékhelyeit keressük fel. Zágonban megtekintjük II. Rákóczi Ferenc fejedelem hű társának, Mikes Kelemen emlékére berendezett kiállítást, illetve Kiss Manyi színésznő emlékszobáit. Csomakőrösön, Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujában megtekintjük az emlékére megnyitott kiállítást. Kovásznán a város szimbólumaként ismert Pokolsárhoz érkezünk, majd borvízkóstolás a Főtér ivó kútjaiból. Továbbutazunk Kézdivásárhelyre, ahol a Céhtörténeti Múzeumot láthatjuk, melyben Erdély legismertebb babamúzeuma is helyt kap. Maksán megállunk a hős ágyúöntő Gábor Áron sírjánál. A koradélutáni órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre Sepsiszentgyörgyre. Este lehetőség nyílik a város felfedezésére.

6. nap: Segesvár – Kolozsvár – Körösfő
Reggeli után a híres Bogáti-erdőn áthaladva szászföldi templomerődök látványában gyönyörködve érkezünk a Királyföld peremére, Segesvárra - séta az UNESCO Világörökség részét képező középkori vár ódon hangulatú utcáin, Óra-torony, Drakula emlékek, Diáklépcső. Dicsőszentmárton a következő megálló, ahol a 13. századi unitárius templommal és a főtér nevezetességeivel ismerkedünk. Továbbutazva Körösfőre a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomhoz sétálhatunk, útközben Vasvári Pál kopjafás emlékhelyénél tisztelgünk. Vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban, majd hazaindulás. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

86.900 Ft/fő

Félpanzió (reggeli+vacsora):
(az utazás félpanzióval foglalható!)

20.000 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

32.000 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 450 Lej/fő

Útlemondási biztosítás:

a részvételi díj 1,5%-a

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:
(mindkét biztosítás megkötése esetén kedvezmény!)

3.300 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó
Nyíregyházán a belvárosi római katolikus templom parkolójában (Kossuth tér 4 szám). A találkozó pontos időpontját az utazási igazolás fogja tartalmazni.

Csatlakozási lehetőség a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Debrecenben a Tesco áruház parkolójában (a Kishegyesi út felőli bejáratnál), valamint Berettyóújfalun.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj alapján:

az utazás megkezdése előtti 60. napig a részvételi díj 0%-a (nincs bánatpénz),
60 - 36 nap között a részvételi díj 10 %-a,
35 - 16 nap között a részvételi díj 60 %-a
15 - 8 nap között a részvételi díj 80 %-a,
indulás előtt 7 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén a részvételi díj 100 %-a.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Balea-tó 2000 m-en a Fogarasi-hacasokban
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.