Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Csíksomlyói búcsú és erdélyi kirándulás - autóbusszal


 4 nap / 44900 Ft     
Látogatás a Csíksomlyói Búcsúban - kisebb körutazással Székelyföldön és az ezeréves határhoz a GyimesekbenÚtvonal: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd - Nagyvárad - Király-hágó - Csucsa - Bánffyhunyad - Körösfő - Torda - Tordai-hasadék - Szováta - Korond - Székelyudvarhely - Máréfalva - Homoródfürdő - Csíkszereda - Csíksomlyó - Székelyudvarhely - Gyimesek - Szent Anna-tó - Székelykeresztúr - Segesvár - Marosvásárhely - Ártánd - Debrecen - Nyíregyháza

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Panzióban, szállodában


Indulási időpontok - Árak
2020.06.07. 44900 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Csíksomlyói búcsú és erdélyi kirándulás - autóbusszal - Erdélyi körutazás  

Csíksomlyói búcsú és erdélyi kirándulás

Látogatás a búcsúban kisebb körutazással Székelyföldön és az ezeréves határhoz a Gyimesekben

Elhelyezés: választás szerint panzióban vagy (felárért)
 ***-os szállodában Székelyudvarhely központjában, 2 ágyas tusolós/WC-s szobában. Foglaláskor kérjük adja meg, hogy panziós vagy szállodai elhelyezést kér-e!
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Nyíregyházáról, csatlakozási lehetőség Debrecenben és Berettyóújfalun
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: reggeli, vacsora, fakultatív kirándulás az ezeréves határhoz (2. nap), belépők, biztosítások
Minimum létszám: 35 főA csíksomlyói búcsú, minden évben Pünkösdkor kerül megrendezésre az erdélyi Csíksomlyó településen, mely most is a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye.A búcsún több százezer magyar vesz részt évről évre. Csíksomlyó különleges jelkép a magyarság szemében. Az ideérkezők nemcsak hitük mellett állnak ki, hanem minden évben kifejezik ragaszkodásukat nemzetükhöz és anyanyelvükhöz is. Csíksomlyóra szervezett utunkat székelyföldi körutazással kötjük össze.


Program

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Körösfő – Torda – Székelyudvarhely
Indulás Nyíregyházáról, illetve Debrecenből a kora hajnali órákban. Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad - Király-hágó (rövid pihenő) - Kalotaszeg - Bánffyhunyad - Körösfő útvonalon érkezünk Tordára. A sóbányászatáról híres város sok jeles történelmi esemény színhelye volt. A legfontosabb az 1568 évi országgyűlés, ahol - Európában elsőként - kimondták a vallásszabadságot. Erre a fontos eseményre emlékeztet a katolikus templom falán elhelyezett márványtábla. Látogatás a sóbányában, amely a 17. századtól 1932-ig működött. Látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, minigolf pálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely. Nem messze a várostól található a Tordai-hasadék. A patak által kettévágott szurdokvölgy sziklafali több barlangot is rejtenek. Innen Balavásár, Szováta, Korond érintésével érkezünk Székelyudvarhelyre, a legmagyarabb székely városba. Szállás elfoglalása, vacsora (3 éj).

2. nap: Máréfalva – Homoródfürdő – Csíkszereda – Csíksomlyó búcsú
Reggeli után Máréfalván megnézzük a műemlék székelykapukat, Homoródfürdőn borvizet (ásványvizet) kóstolunk, majd Erdély legszebb, fenyveserdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita-hegységen keresztül érkezünk Csíkszeredára, a megyeszékhelyre. 12.30 órától részt veszünk Csíksomlyón a Pünkösdi búcsún, melyet immár 451. alkalommal a Kis- és Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. A szentmise után: szabadprogram (lehetőség van templomlátogatásra, és “búcsúfiát” vásárolni a kirakodóvásárban). Estére visszaérkezés szálláshelyünkre, Székelyudvarhelyre.

3. nap: Gyimesi csángók földje (ezer éves határ) – Madéfalva
Ezen a napon két lehetőség van. Reggeli után egész nap Székelyudvarhelyen maradni, ismerkedni a város nevezetességeivel, (vagy pihenni), vagy egy szép fakultatív kirándulós programot választani. Fakultatív program: Reggeli után a gyimesi csángók földjére (ezer éves határ, Rákóczi vár romjai) kirándulunk, ahol részesei lehetünk azoknak a történelmi pillanatoknak, amikor a gyimesbükki állomásra megérkezik a Budapestről induló magyar szerelvény, a Csíksomlyó Expressz több mint 1.000 zarándokkal. A kora délutáni órákban megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező Csíki- és Gyergyói-havasokra). Délután kirándulunk Dél-kelet Európa egyetlen épségben maradt krátertavához, a Szent Anna-tóhoz. A tó égbe nyúló fenyvesekkel körülvéve, tengerszint felett 950 méteren felejthetetlen látványt nyújt.
Az egész napos fakultatív program ára: 6.900 Ft/fő

4. nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Marosvásárhely – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után Székelykeresztúrra megyünk (Petőfi emlékek, vén körtefa), majd Segesvárra a szászok földjére érkezünk, ahol az Óvárosban visszacseppenünk a múltba és 13. századi hangulat varázsol el bennünket (Diáklépcső, Szász Evangélikus templom, Óratorony). Marosvásárhelyen megnézzük a főteret, további látnivalók: Teleki Téka, Bolyai Líceum, Ortodox templom, Kultúrpalota stb. Érkezés kis pihenőkkel Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj panzióban:

44.900 Ft/fő

Részvételi díj szállodában:
(foglaláskor kérjük jelezze, melyik elhelyezést kéri!)

54.900 Ft/fő

Félpanzió (reggeli+vacsora):
(az utazás félpanzióval foglalható!)

12.000 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Fakultatív program az ezeréves határhoz:

6.900 Ft/fő

Egyágyas felár panzióban:

15.000 Ft/fő

Egyágyas felár szállodában:

15.000 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 100 Lej/fő

Útlemondási biztosítás:

a részvételi díj 1,5%-a

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:
(mindkét biztosítás megkötése esetén kedvezmény!)

2.200 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

Szállástípus megadása:
Foglaláskor kérjük a Megjegyzés mezőben adja meg, hogy panzióban vagy szállodában kíván-e megszállni.

Fakultatív programok:
A fakultatív programok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak. A programokon történő részvételt akkor tudjuk biztosítani, ha azt Ön előre megrendeli.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó
Nyíregyházán a belvárosi római katolikus templom parkolójában (Kossuth tér 4 szám). A találkozó pontos időpontját az utazási igazolás fogja tartalmazni.

Csatlakozási lehetőség a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Debrecenben a Tesco áruház parkolójában (a Kishegyesi út felőli bejáratnál), valamint Berettyóújfalun.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj alapján:

az utazás megkezdése előtti 60. napig a részvételi díj 0%-a (nincs bánatpénz),
60 - 36 nap között a részvételi díj 10 %-a,
35 - 16 nap között a részvételi díj 60 %-a
15 - 8 nap között a részvételi díj 80 %-a,
indulás előtt 7 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén a részvételi díj 100 %-a.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Korondi kirakodás
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2020. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.