Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Észak-erdélyi nagykörút


 5 nap / 89900 Ft     
Észak-Erdélyben Nagybánya környékét, a Radnai-havasokat, Unesco védettségű templokat és moldvai kolostorokat látogatunk megÚtvonal: Debrecen - Nyíregyháza - Mátészalka - Csenger - Szatmárnémeti - Nagybánya - Koltó - Desze - Szaplonca - Barcánfalva - Borsafüred - Bukovina (Moldva északi része) - Moldvao csángók - Gyimesbükk - Csíksomlyó - Homoródfürdő - Székelyudvarhely - Szováta - Bánffyhunyad - Ártánd - Debrecen - Nyíregyháza

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Szállodában, panzióban


Indulási időpontok - Árak
2019.07.09. 89900 Ft  Foglalható 
2019.09.17. 89900 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Észak-erdélyi nagykörút - Erdélyi körutazás

Észak-erdélyi körutazás

Máramarosi fatemplomok, bukovinai festett kolostorokat, mind-mind az Unesco Világörökség védelme alatt - utunk fő céljai ezek. Majd látogatást teszünk a moldvai és gyimesi csángók földjén is.Elhelyezés: ***-os szállodában
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Nyíregyházáról és Debrecenből, csatlakozási lehetőség Mátészalkán és Csengeren
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: reggeli, vacsora, belépők, biztosítások
Minimum létszám: 35 fő


Észak-Erdély a Radnai-havasok és a Máramarosi-havasok déli vidéke. Kirándulásunk során ezeket a történelmi régiókat mutatjuk be utasainknak. E ritkán lakott területeknek vadregényes tájait csodálhatjuk meg, valamint völgyeit, hágóit, falvait és ősi fatemplomait - utóbbiak a Világörökség részét képezik. Ellátogatunk a távoli Moldvába, hogy megismerkedjünk a magyar nyelvterületből már a nyelvújítás előtt kiszakadt moldvai csángók kultúrájával. Felkeressük az ezeréves határt a Gyimesekben, ahol még most is állnak a Rákóczi-vár romjai, a régi MÁV őrház (az egykori Magyarország legkeletibb őrháza) és a vesztegzár romjai. A gyimesi csángók földje az összmagyarság zarándokhelyévé vált a rendszerváltás után, évente többszázezer turista keresi fel a régiót. A székelyek szent hegyén, a Hargitán keresztül érkezünk meg a székely anyavárosba, a legmagyarabb erdélyi városba, Székelyudvarhelyre. A város lakosságának 95%-a ma is magyar, ehhez híven őrzik ma is kultúránkat. Programunk felejthetetlen élményekben gazdag kikapcsolódást kínál utasainknak.Program

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Szatmárnémeti – Nagybánya – Koltó
Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Délelőtt érkezés az egykori Szatmár megye székhelyére, Szatmárnémetibe. Városnéző sétánk során ismerkedünk a város nevezetességeivel: Főtér, Katolikus katedrális, Vécsey-ház, ahol a szatmári békét kötötték. Innen Máramaros székhelyére Nagybányára indulunk, útközben rövid megálló Misztótfalún, ahol Misztótfalusi Kis Miklós az erdélyi nyomdászat nagy alakja született. Az emlékház megtekintése után Nagybányára érve a főtér nevezetességeit tekintjük meg (Szilágyi Erzsébet háza, Evangélikus templom, a szecessziós István Szálló, Szent István-torony, és a festészeti múzeum). A város másik érdekessége az európai színvonalú Ásványtani Múzeum. A meghökkentően szép és érdekes ásványritkaságok, kristályok, egyedülálló kőzetek megtekintése után tovább indulunk egy színtiszta magyar faluba, Koltóra. Látogatás az egykori Teleki-kastélyban, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia 1847-ben a mézesheteiket töltötték. Itt született többek között a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes verse, a “Szeptember végén”. Az emlékkiállítás megtekintése után érkezés Nagybánya környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

2. nap: Gutin-hágó – Desze – Máramarossziget – Szaplonca - Barcánfalva – Borsafüred – Borsa-hágó – Radnalajosfalva
Reggeli után a Gutin-hágón keresztül érkezünk a Mára folyó völgyébe. Itt kezdődik az igazi Máramaros, ahol a falvakban sok helyen megmaradtak a népi építészet remekei és a színes népviselet. Itt még láthatóak a tájra jellemző faházak, hatalmas faragott fakapuk, híres ortodox fatemplomok. Ezek egyikét Deszén tekintjük meg, mely hét másik Máramaros megyei fatemplommal együtt az UNESCO Világörökség részét képezi. Következő megállónk a Tisza mentén fekvő Máramarossziget, mely egykor Magyarország fa- és sóiparának központja volt. Megtekintjük a híres börtönmúzeumot, a belváros számos szép épületét, majd a falumúzeumot, mely kategóriájában az egyik leglátványosabb egész Erdély területén. Szaploncán a vidámtemetőt látogatjuk meg, melynek festett és írott fejfáin keresztül leolvasható a falu története, rétegződése és foglalkoztatottsága. Az Iza folyó völgyében fekvő Barcánfalván látogatást teszünk a Világörökség részét képező új kolostorban. A pompás épületegyütteshez egy érdekes néprajzi múzeum is tartozik. Innen Borsafüred üdülőtelepre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Radnai-havasokra. Szállás elfoglalása Borsa, vagy Borsafüred környékén. (1 éj)

3. nap: Moldvai és Bukovinai kolostorok /Vatra Moldovita – Sucevita – Voronet
Reggeli után a Priszlop-hágón (1.416 m) keresztül érkezünk a moldvai kolostorokhoz, melyek XVI. sz-i eredetűek, és a Világörökség részét képezik. Európa-hírüket azoknak az egyedülálló templomoknak köszönhetik, amelyeknek nemcsak a belső falait, hanem a külső homlokzatát is gazdag festményekkel díszítették. Első megállónk Vatra Moldovica. A viszonylag nagynak mondható települést az “ácsmesterek hazájaként” emlegetik, akiknek a mestersége nemzedékeken át máig öröklődött. A parasztházak nagy része teljesen vagy részben ma is fából készül. A házak előtt vagy oldalaik mentén végigfutó tornácok oszlopait és gerendáit most is pompásan faragott minták díszítik. Látogatás a kolostorban, melynek négyszögletes belső udvarát 65x70 m-es, vaskos, tornyokkal közrezárt falak övezik. Következő megállónk Szucsevica. A falu közelében emelkedik Moldva egyik legnagyszerűbb műemléke, a szucsevicai kolostor. Voronyecen Szent György kolostortemplomát,  Moldva fénykorának egyik legnevezetesebb történelmi emlékét tekintjük meg. Este szállás elfoglalása Moldvahosszúmező  környékén. (1 éj)

4. nap: Moldvai és Gyimesi csángók földje
Reggeli után a Keleti-Kárpátok hegyeinek festői ölelésében az Aranyos-Beszterce folyó völgyében utazunk, majd átkelünk a Kárpátokon túlra, és megérkezünk a moldvai csángók földjére. Itt egy kis népcsoport, kb. 60.000 ember él nagyon elszigetelten, akik az 1700-as években szakadtak ki a magyar nemzetből, és kimaradtak az 1800-as évek elején lezajlott nyelvújításból. Éppen ezért a nyelvújítás előtti ősi magyar nyelvet beszélik. Az itt élő falvak fő vonzereje az itt élő emberek archaikus beszédmódja. Meglátogatjuk az egyik legtipikusabb és legkeletibb moldvai csángó települést, Magyarfalut, ahol találkozunk a falu lakóival, megkóstoljuk a helyi ízeket, és közben népviseletbe öltözött csángók mutatják be zenéjüket és táncaikat. Majd elhagyjuk Bukovinát, és a Keleti Kárpátok gyönyörű hegyvidéki tájain keresztül érkezünk vissza Erdélybe, a gyimesi csángók földjére. Szállás elfoglalása. (1 éj)

5. nap: Gyimesbükk – Csíksomlyó – Homoród fürdő – Székelyudvarhely - Király-hágó
Reggeli után Gyimesbükkön látogatást teszünk az ezeréves határnál (Rákóczi vár romjai, régi vasúti őrház). Csodálatosan szép gyimesi tájakon és falvakon keresztül a Fügés-tetőn (1159m) átkelve érkezünk a Csíki-medencébe. Székelyföld szívében, Csiksomlyón megtekintjük a katolikus templomot. Ezen a helyen 1568 óta minden Pünkösdkor búcsút tartanak, ahová minden évben több százezer zarándok érkezik meg a világ minden tájáról. Erdély legcsodálatosabb fenyvesekkel teli hegyvonulatán, a Hargitán keresztül érkezünk Homoródfürdőre, ahol a székelyek egyik legjobb ízű földből feltörő borvizét kóstoljuk meg. Innen Székelyudvarhelyre, a legmagyarabb városba, az “anyavárosba” érkezünk, ahol a lakosság 95%-a ma is magyar. A város legújabb nevezetessége a főtéren kialakított szoborpark, mely a székely és magyar történelem nagyjainak állít emléket. Szováta, Bánffyhunyad, Király-hágó (rövid megálló), Nagyvárad útvonalon érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

89.900 Ft/fő

Félpanzió (reggeli+vacsora):
(az utazás félpanzióval foglalható!)

16.000 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

25.000 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 250 Lej/fő

Útlemondási biztosítás:

a részvételi díj 1,5%-a

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:
(mindkét biztosítás megkötése esetén kedvezmény!)

2.750 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó
Nyíregyházán a belvárosi római katolikus templom parkolójában (Kossuth tér 4 szám). A találkozó pontos időpontját az utazási igazolás fogja tartalmazni.

Csatlakozási lehetőség a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Debrecenben a Tesco áruház parkolójában (a Kishegyesi út felőli bejáratnál), valamint Mátészalkán és Csengeren.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj alapján:

az utazás megkezdése előtti 60. napig a részvételi díj 0%-a (nincs bánatpénz),
60 - 36 nap között a részvételi díj 10 %-a,
35 - 16 nap között a részvételi díj 60 %-a
15 - 8 nap között a részvételi díj 80 %-a,
indulás előtt 7 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén a részvételi díj 100 %-a.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Borsafüredi táj
Gyimesek
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.