Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Herkulesfürdői emlék


 5 nap / 75990 Ft     
Erdélyi körutazásunkban bánsági váronézések, gyógyfürdőzés Herkulesfürdőn és al-dunai hajózás szerepelnekÚtvonal: Bp. - M5 - Szeged - Nagylak (határátkelő) - Arad - Lippa - Marosillye - Déva - Csernakeresztúr - Brád - Abrudbánya - Verespatak - Zalatna - Magyarigen - Gyulafehérvár - Alvinc - Piski - Vajdahunyad - Őraljaboldogfalva - Retyezát-hegység - Hátszeg - Karánsebes - Herkulesfürdő - Orsova - Kazán-szoros - Lugos - Temesvár - Nagyszentmiklós - Kiszombor - Szeged - M5 - Bp.

Utazás: Busszal + hajóval     Elhelyezés: Falusi turizmusban, szállodában


Indulási időpontok - Árak
2020.06.20. 75990 Ft  Foglalható 
2020.09.12. 75990 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Herkulesfürdői emlék - Erdélyi körutazás - Orsova

Herkulesfürdői emlékUtunk során felkeressük a legismertebb bánsági városokat, továbbá Vajdahunyad méltán híres várát, gyógyfürdőzünk a Monarchia egykor legpatinásabb fürdőhelyén. Ráadásként hajózhatunk az Al-Dunán, a festői Kazán-szorosban is.Elhelyezés: 2 éjszaka Csernakeresztúron a faluturizmus keretein belül magánházaknál kétágyas szobákban, fürdőszoba használattal. 2 éjszaka Orsován középkategóriájú szállodában, kétágyas, fürdős szobákban.
Ellátás: félpanzió - bőséges reggeli és estebéd Csernakeresztúron a magánházaknál, Orsován félpanzió a szálloda éttermében. A tájra jellemző ízek.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M5-ös és M43-as autópályák útvonalán
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: hajóút, belépők, biztosítások


Herkulesfürdő Krassó-Szörény megyében található, a Cserna partján fekszik. Az itt található meleg vizű forrásokat már a rómaiak is ismerték. Herkulesnek, a melegforrások istenének templomot és oltárt is emeltek is. Természetesen a nevéhez köthető fürdő sem maradhatott el, melynek maradványait ásatásokon meg is találták.
A hely gyógyhatása később sem merült feledésbe, 1773-ban egy bécsi orvos megállapította a víz gyógyító hatását, aminek hatására egyre többen látogattak el ide. Elkezdett kiépülni a terület, de a korabeli elegáns paloták jó része mára teljesen elpusztult. De persze nem maradt kietlen ez a csodálatos táj, a 70-es években már modern épületekkel kiépült a fürdőhely.
Ez csak egy a számos érdekes történet közül, mellyel megismerkedhet a herkulesfürdői utazás során. Tartson velünk és barangoljuk be Erdély gyönyörű tájait!Program

1. nap:
Budapest - M5 - Szeged - Nagylak (határállomás) - Arad (belváros, minorita templom, az újonnan felállított Szabadság szobor, a 13 vértanú emlékműve) - Lippa - Marosillye - Déva (siklóval fel “Magos Déva várához”, Magna Curia kívülről) - szállás Csernakeresztúron.

2. nap:
Csernakeresztúr - Vajdahunyad (a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya) - Őraljaboldogfalva (Árpád-kori erődtemplom, Kendeffy-kastély) - Retyezát-hegység/ Zerge-havas (autóbuszos kirándulás a 2.500 m fölé nyúló csodálatos hegyvidékre) - szállás Csernakeresztúron.

3. nap:
Csernakeresztúr - Hátszeg (XIII. században római alapokra épült demsusi templom) - Vaskapu-hágó a Szörényi-havasoknál - Karánsebes (rövid séta) - Herkulesfürdő (séta a monarchia közkedvelt fürdőhelyén, az egyik szállodában a Marcus Aurelius korabeli római fürdők, gyógyforrások találhatók) - szállás Orsován.

4. nap:
Orsova  - Kazán-szoros (fakultatív hajózás az Al-Duna romantikus sziklaszorosában) - Herkulesfürdő (kirándulás a vadregényes Cserna völgyében a víztároló tóhoz, fürdőzési lehetőség a  magyar arisztokrácia egykor népszerű gyógyhelyén, a Hétforrás nevű szabadtéri strand gyógyvizében) - Orsova (Alion-hegy nyúlványa, ahol a szabadságharc leverése után menekülni kényszerülő elődeink 1849-ben elásták a Szt. Koronát) - szállás Orsován.

5. nap:
Herkulesfürdő - Lugos - Temesvár, a Bánság központja, a Ceauşescu-diktatúra megdöntéséhez vezető események hős városa. Látnivalók: Dómtemplom, vastuskós ház, régi városháza, volt Kormányszéki palota, volt katolikus püspöki palota, stb. - Nagyszentmiklós (Bartók Béla szülőhelye) - Kiszombor (határállomás) - Szeged - M5 - Budapest. Érkezés az esti órákban.


Csernakeresztúr: kis falu, ahová egykor bukovinai székelyeket telepítettek. A Déli-Kárpátok északi előterében, a Cserna völgyében, Déva és Vajdahunyad között fekszik. Kiváló kiindulópont a Retyezát-hegység / Zerge-havas nemzeti parkjának és 2.500 méter fölé nyúló csúcsainak bejárásához.

Orsova: a régi Orsova a Duna duzzasztásával víz alá került. A mai dunai kikötőváros a nemzetközi hírnevű, klasszikus gyógyhely, Herkulesfürdő közelében fekszik, nem messze a vadregényes Kazán-szorostól.Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

75.990 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

1.370 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

17.990 Ft/fő

Hajózás a Kazán-szorosban:

25 EUR/fő

Belépődíjak:

kb. 90 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

2.250 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek a részletes visszaigazolást.

Találkozó
Az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (a Mercure Hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:
Kecskemét - Auchan parkoló, Szeged - Volán Pu., Nagylak - határ, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen (M5-M43).

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

10%-a a 30. napig,
80%-a a 29-10. nap között,
100%-a 9 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Herkulesfürdő
Kazán-szoros
Aradi minorita templom
Arad
Vajdahunyad vára
Déva vára
Gyulafehérvár - érseki székesegyház
Gyulafeférvári vár
Gyulafehérvár
Magyarigen
Ompolygyepű
Őraljaboldogfalva
Őraljaboldogfalva
Retyezát
Temesvár
Verespatak
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2020. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.