Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Kolozsvári Magyar Napok


 3 nap / 49990 Ft     
Kulturális barangolás Erdély fővárosában, majd kirándulunk a Tordai Sóbányába, Kalotaszegre és Torockóra.Útvonal: Budapest - 4-es főút - Püspökladány - Ártánd (határállomás) - Nagyvárad - Bánffyhunyad - Kalotaszentkirály - Kolozsvár - Tordai-hasadék - Torda - Torockó - Körösfő - Ártánd - Budapest

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Szállodában


Indulási időpontok - Árak
2021.08.20. 49990 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Kolozsvári Magyar Napok - Erdélyi körutazás

Kolozsvári Magyar napok


Kulturális barangolás Erdély fővárosában, Kincses Kolozsváron, majd kirándulunk a világhíressé lett Tordai Sóbányában és ízelítőt kapunk Kalotaszeg és Torockó értékeiből is
Elhelyezés: Kolozsváron középkategóriájú szállodában vagy panzióban
Ellátás: reggeli, (felárért) vacsora
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség a 4-es és a 42-es út vonalán
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: vacsora, belépők, biztosítások


Erdély történelmi és kulturális központja egyben Kolozs megye központja. Itt született számos híres magyar személy, többek között Mátyás király, Bocskai István fejedelem és Bolyai János matematikus is. Maga a város a 11. században jött létre, de fellendülését a 15. században, az önálló Erdélyi Fejedelemség idején élte, a kincses Kolozsvár név is ebbõl az időből származik. Jelenleg itt él a második legnagyobb létszámú erdélyi magyar közösség. Kulturális szempontból a legfontosabb város, ugyanis itt működik a Magyar Állami Színház és Opera, valamint évente több mint 10.000 egyetemista tanul itt.

 

A Koozsvári Magyar Napok honlapja és programjai:
http://www.magyarnapok.ro/


Program

1. nap:
Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (városnézés a belvárosban, római katolikus székesegyház, Szent László emlékek, Püspöki palota) – Király-hágóBánffyhunyad – érkezés Kalotaszentkirályra, (fogadás pogácsával, szilvapálinkával a Püspök Panzióban, népviseleti bemutató, Ady-emlékfa, középkori templom, séta a Kalota-patak partjához). Kolozsvár: séta a belvárosban, részvétel a magyar napokon. Szállás Kolozsváron.

2. nap:
Kolozsváron félnapos városnéző program: Házsongárdi temető, Fellegvár, a várfal maradványai, Kolozsvári Állami Magyar Színház és Operaház, Bolyai János szülőháza, Alpár Ignác tervei alapján épült volt vármegyeháza, jelenleg városháza. Délután részt veszünk a Kolozsvári Magyar Napok programjain. Az események többsége a belvárosban a Mátyás király szobor közelében zajlik késő estig. Itt a nagy tömeg miatt nem lehet összetartani az utasokat. Az idegenvezető a csoportot leteszi a belvárosban, ismerteti az aznapi programot és erről mindenkinek ad egy szórólapot. A szállásra mindenki önállóan tér haza. Ízelítő a programokból: kézműves vásár, bor utca, néptánc találkozó, pálinka-, bor-, és kolbászkóstolók, hangversenyek, koncertek. Szállás Kolozsváron.

3. nap:
Kolozsvár – Tordai-hasadék – Torda (séta a romantikus sziklaszorosban, sóbánya) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kolozsvár: Mátyás király szülőhelye. A várost mindmáig jelentős számú magyar kisebbség lakja, számtalan, a magyar időkből származó kulturális és történelmi emlékkel büszkélkedhet.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

49.990 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

900 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Vacsora felára:

7.990 Ft/fő

Egyágyas felár:

11.990 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 60 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

1.350 Ft/főTovábbi információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek a részletes visszaigazolást.

Találkozó
Az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (a Mercure Hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:
Cegléd - 4-es út (AGIP kút), Szolnok - Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány - MÁV állomás, Berettyóújfalu - MOL kút, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

10%-a a 30. napig,
80%-a a 29-10. nap között,
100%-a 9 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Kolozsvár főtere
Nagyváradi városháza
Király-hágó
Bánffyhunyadi cigánypalota
Lakodalmas menet Kalotaszentkirályon
Kalotaszentkirályi templom
Összes kép:
• Galéria
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak a kiadó írásos jóváhagyásával lehetséges. www.erdelyiturizmus.hu - 1999-2021