Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Temesvár - Arad - Nagyvárad magyar szemmel


 3 nap / 49990 Ft     
Magyar emlékek nyomában. A tágabban vett Erdély nyugati nagyvárosait keressük fel utazásunk során. Megannyi történelmi és kulturális vonatkozású látnivaló, fakultatív borkóstolással a Ménesi Borvidék egyik leghíresebb borpincéjében, Balla Gézánál.Útvonal: Budapest - M5 - Nagylak (határ) - Temesvár - Arad - Ópálos (Ménesi Borvidék) - Nagyszalonta - Nagyvárad - Félix-fürdő - Ártánd - Püspökladány - Budapest    


Indulási időpontok - Árak
2018.07.07. 49990 Ft Nem foglalható


Nem foglalható!

További szervezett utazások...

Temesvár - Arad - Nagyvárad magyar szemmel - Erdélyi körutazás - Temesvár

Temesvár - Arad - Nagyvárad magyar szemmel


Magyar emlékek nyomában. A tágabban vett Erdély nyugati nagyvárosait keressük fel utazásunk során. Megannyi történelmi és kulturális vonatkozású látnivaló, fakultatív borkóstolással a Ménesi Borvidék egyik leghíresebb borpincéjében, Balla Gézánál.
Elhelyezés: középkategóriás szállodákban
Ellátás: reggeli, (felárért) vacsora
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M5-ös autópálya vonalán
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza: vacsora, borkóstolás, belépők, biztosításokProgram

1. nap:
Budapest – M5 – Nagylak (határállomás) – Temesvár (a Bánság központja, a Ceausescu-diktatúra megdöntéséhez vezető események hős városa, városnézés magyar szemmel, két sétában, közben szabadidővel. Első körben megnézzük a belvárost: 1848-as ágyúgolyó az egykori ferences rendház falában, a Dóm-tér barokk épületei a magyar székesegyházzal és a szentháromság szoborral, Bolyai emléktábla, Csizmarik László 1989-es mártírtanár emléktáblája, Hunyadi várkastély kívülről, Mária Terézia bástya, vastuskós ház, Klapka György emléktábla a szülőházon, az 1989-es forradalom emlékkiállítása, utána szabadidő. Második körben gyalogos-buszos városnézés keretében központi szoborpark a temesvári magyar hírességekkel, Mária kápolna, Dózsa György emléktábla, református templom és emléktábla, ahonnan az 1989-es forradalom elindult, Szabolcska Mihály református pap költő emléktáblája, Ady Endre lakóháza, Kós Károly emléktábla a szülőházon, piarista templom és gimnázium, falán Székely László városépítő főépítész domborművével.) – szállás Aradon.

2. nap:
Arad (városnézés Tóth Árpád, Jávor Pál és Kuncz Aladár városában: minorita templom és kultúrház, előcsarnokában a helybéli születésű Tóth Árpád és a földrajztudós Lóczy Lajos, aki a közeli Ópáloson született emléktáblája, Munkácsy Mihály emléktáblája, ahol Szamossy Elektől megtanult rajzolni, a belvárosi református templom, ahol Horthy Miklós és Purgly Magdolna házasságot kötöttek 1901-ben, a legendás 1848-as Szabadság szobor a Tűzoltó téren, Kultúrpalota, városháza, Szabadság téren: a régi színház, ahol valaha Déryné Széppataki Róza is játszott, új színház, Bohus palota, Fehér Kereszt szálloda, melynek nagytermében annak idején az ifjú Liszt Ferenc, ifjú Johann Strauss, Johannes Brahms és Pablo Casals is fellépett, valamint Ferenc József császár is itt aludt az új színház megnyitójakor.) – Arad (elhaladunk a nem látogatható aradi vár mellett, az 1848-as vesztőhely emlékművéhez, ahol a 13-ból 11 aradi vértanú maradványai nyugszanak) – Ópálos (fakultatív borkóstolás zsíroskenyérrel, borvásárlási lehetőség Balla Géza Pincészetében) – Nagyszalonta (Csonka torony: Arany János emlékkiállítás, Arany János szülőháza) – szállás Nagyváradon.

3. nap: 
Nagyvárad
(séta a szecesszió városában: Szent László tér: Szent László templom, városháza, holdas templom, görög katolikus püspöki palota, fekete sas palota, Emke kávéház, Ady Endre egyik volt törzshelye, falán az emléktáblájával, a volt Szigligeti színház, előtte a drámaíró szobrával, íróink-költőink szoborcsoportja a sétáló utcában, Nagysándor József honvéd vezérőrnagy emléktáblája, Ady Endre Elméleti Líceum, Mülleráj, Ady kedvenc cukrászdája benne az emlékmúzeumával, a kis református templom a parókiával, ahol Tőkés László református püspök és családja lakott, az előtte lévő parkban Lórántffy Zsuzsanna és Szacsvay Imre szobra) – Félixfürdő (kétórás fürdés az ezeréves múltú hévizes gyógyhelyen) – Nagyvárad (római katolikus püspöki palota és székesegyház, melynek kincstárában Szent László királyunk hermája is látható, Szent László szobra) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

49.990 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

900 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Vacsora felára:

12.900 Ft/fő

Egyágyas felár:

14.900 Ft/fő

Belépődíjak:

kb. 80 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

1.350 Ft/fő 

További információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek a részletes visszaigazolást.

Találkozó
Az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (a Mercure Hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - M5-ös autópálya, ezen belül Kecskemét (Auchan park), Szeged (Volán Pu. - Mars tér) - Nagylak (határállomás), csatlakozni lehet továbbá az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Visszautazás útvonala: 
Ártánd - 42-es út - 4-es út - Budapest

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a az utazás megkezdése előtti 60. napig (nincs bánatpénz),
10%-a 60–35. nap között,
80%-a 34–14. nap között,
90%-a 13–7. nap között,
100%-a 7 napon belül, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.

Képek
Összes kép:
• Galéria
Temesvár
Temesvár
Temesvár
Arad
Arad
Arad
Nagyszalonta
Nagyvárad
Nagyvárad
Nagyvárad
Nagyvárad
Ópálos - Balla pincészet
Összes kép:
• Galéria
Nem foglalható!

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2018. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.