Főoldal
  Magyar Română Deutsch English   FŐOLDAL  |  INFORMÁCIÓK  |  KINCSKERESŐ   WAP  |  PDA

Erdélyi körutazás

Visszalépés az előző oldalra Vissza

Élménykirándulás a székelyeknél


 6 nap / 82400 Ft     
Végre egy nem rohanós utazás, melynek során alaposabban ismerkedünk a helyi emberekkel, szokásokkal, mesterségekkel, ízekkel. Ritkán felkeresett látnivalókhoz jutunk el, sok-sok természeti és épített szépség látványával gazdagodva.Igazi élményutazás.Útvonal: Budapest - M3 - Csengersima - Szatmárnémeti - Szászrégen - Gyergyószárhegy - Borszék - Gyergyóremete - Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Székelyvarság - Székelyudvarhely - Székelyszentlélek - Farkaslaka - Korond - Parajd - Bözödújfalu - Kőrispatak - Székelykeresztúr - Segesvár - Almakerék - Medgyes - Balázsfalva - Torockó - Magyarlóna - Kalotaszentkirály - Csucsa - Király-hágó - Nagyvárad - Ártánd - 4-es út - Budapest

Utazás: Busszal     Elhelyezés: Falusi turizmusban


Indulási időpontok - Árak
2019.08.06. 82400 Ft  Foglalható 


  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

Élménykirándulás a székelyeknél - Erdélyi körutazás

Élménykirándulás a székelyeknél


Végre egy nem rohanós utazás, melynek során alaposabban ismerkedünk a helyi emberekkel, szokásokkal, mesterségekkel, ízekkel, rendkívüli élményekben részesítve a látogatót. Ritkán felkeresett látnivalókhoz jutunk el, sok-sok természeti és épített szépség látványával gazdagodva. Igazi élményutazás...


Elhelyezés: faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal, vendégszerető magyar családoknál
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora)
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt, modern autóbusszal, a terepet kiválóan ismerő, tapasztalt gépkocsivezetőkkel
Idegenvezetés: az utazás teljes tartama alatt
Csatlakozás a csoporthoz: indulás Budapestről, csatlakozási lehetőség az M3-as autópálya és a 49-es út vonalán
Transzfer az útvonalhoz: valószínűleg megoldható, jelentkezéskor kérje árajánlatunkat. További információk a transzferről...
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, vacsora, idegenvezetés, halvacsora, szekerezés, kóstolások, népi bemutató
Az ár nem tartalmazza: belépők, biztosítások, fakultatív programok, transzfer

Utunk rendhagyó abban az értelemben, hogy nem szalad minden nap településről településre, hanem több helyen is hosszasan elidőzik, alaposabban ismerkedve a helyi emberekkel, szokásokkal, mesterségekkel, ízekkel, rendkívüli élményekben részesítve a látogatót. De a többi napon is ritkán felkeresett látnivalókhoz jutunk el, sok-sok természeti és épített szépség látványával gazdagodva. Igazi élményutazásra invitáljuk!


Program

1. nap: Budapest - Szatmárnémeti - Székelyföld - Gyergyói-medence - Gyergyószárhegy
Kora reggeli indulás Budapestről. Kis pihenőkkel folyamatos utazás Szatmárnémetiig. Itt rövid megálló a városközpontban. Továbbutazás Belső-Erdélybe, Dés, Szászrégen érintésével elérjük a Székelyföldet. Rövid időzés a marosvécsi Kemény-kastélynál, majd a Maros festői völgyében haladva este elérjük a Gyergyói-medencét. Vacsora és szállás Gyergyószárhegyen.

2. nap: Borszék - Gyergyóremete - Gyergyószárhegy
Reggeli után utazás a Keleti-Kárpátokba. Az ásványvizeiről híres Borszék közelében felkeressük a II. világháborús magyar védvonal, az Árpád-vonal itteni erődítéseit, bunkereit. Szakszerű ismertetés az erődláncolatról, az itt védekező katonák mindennapjairól. Visszatérve a Gyergyói-medencébe, Gyergyóremetére megyünk. Megnézzük a megmaradt vízimalmokat, az osztovátákat (szövőszékeket), az utcán feltörő borvízforrásokat, meglátogatjuk a csokoládégyárat, Cseres Tibor író emlékmúzeumát, pillantást vetünk a kilátóból a tágabb környékre, szekerekkel egy esztenára megyünk, ahol sajtokat kóstolhatunk. Estefelé a patak partján pisztrángot sütünk vacsorára. (A halat nem kedvelőknek más vacsorát biztosítunk.) Szállásunk ismét Gyergyószárhegyen lesz.

3. nap: Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Székelyvarság - Csorgó-kő - Székelyudvarhely - Székelyszentlélek
Reggel ismét a Keleti-Kárpátokba indulunk, ám egyik másik hágón át. Gyergyószentmiklós érintésével átkelünk a Pongrác-tetőn és leereszkedünk a Gyilkos-tóhoz. Séta a tónál, aztán irány a Békás-szoros fenséges szurdoka. A pokol torkánál visszafordulunk és elindulunk vissza Gyergyóba. Áthaladunk a medencén, aztán déli irányban, a Libán-hágó felé hagyjuk el. A Görgényi-havasokat és a Hargitát elválasztó völgyekben haladunk a zetelakai víztározóig. Ennek túloldalán rövidesen elérjük a nagy területen szétszóródott, hegyi települést, Székelyvarságot. Személyszállításra alkalmassá tett teherautóra szállunk, székelyvarsági „sétára” indulunk: pálinka, sajt és lekvár kóstolás egy tanyán. Hideg ebédet falatozunk a Parlamentben, Varság híres kocsmájában. Felkeressük a Csorgó-kő vízesést, a kilátót, megismerkedünk a zsindelykészítés fortélyaival. Délután leereszkedünk Udvarhelyszék központjába, Székelyudvarhelyre, majd Székelyszentlélekre, szállásunkra megyünk.

4. nap: Farkaslaka - Korond - Parajd - Bözödújfalu - Kőrispatak - Székelykeresztúr - Székelyudvarhely - Székelyszentlélek
Reggeli után a szomszédos faluban, Farkaslakán tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírjánál, majd a Kalonda-tetőn átkelve a kézművességéről híres Korond településre utazunk. 3 órás, fakultatív program keretében szekerekkel sétát teszünk a faluban, melynek során járunk taplófeldolgozónál, fazekas és takács műhelyekben, méhészeknél. A programon részt venni nem szándékozóknak szabadprogram az 1-2 km hosszan kitelepült kézműves vásárban. Továbbutazva Parajdnál elérjük a Kis-Küküllő völgyét. Hármasfaluban pillantást vetünk az 1848-at megidéző kopjafák sorára, Erdőszentgyörgyön elkanyarodunk Küsmöd-patak völgyébe, ahol a romániai falurombolás áldozata, Bözödújfalu emlékére létesült parkban idézzük fel a sokvallású település, a székely Jeruzsálem emlékét. Következő állomásunk Kőrispatak, ahol a Szalmakalap Múzeumot keressük fel, megismerve a környéken egykor nagyon elterjedt szalmafonás mesterségét. Leutazva a Nagy-Küküllő völgyébe Székelykeresztúrral, a Székely Autonómia leendő határán fekvő városkával ismerkedünk. Érintve az 1848-as Székely Nemzetgyűlés színhelyét, Agyagfalvát, Székelyderzsre utazunk, ahol még ma is az unitárius erődtemplom falai mögött, annak bástyáiban a gazdasszonyok családjuk tartós élelmiszerét. Napunk zárásaként Székelyudvarhelyen sétálunk. Szállásunk ismét Székelyszentléleken lesz.

5. nap: Segesvár - Almakerék - Medgyes - Balázsfalva - Torockó - Magyarlóna
Reggeli után a Nyikó, majd a Nagy-Küküllő mentén Segesvárra utazunk. Városnézés az UNESCO világörökségi listáján szereplő történelmi városközpontban. Következő állomásunk az egyik utolsó, még ma is működő szász közösség csodálatos erődtemploma Almakeréken. Továbbhaladva Szászföldön, Medgyesen időzünk el, majd a nagybaromlaki erődtemplomot csodáljuk meg. Balázsfalván, a román görögkatolikusok központjában láthatjuk az Apafi kastélyt, ahol aláírták az Erdélyi fejedelemség megszűntét kimondó szerződést. Nagyenyed központjában a várnál állunk meg. Szemben a híres kollégium, a várfalban az 1849-ben lemészárolt magyarok emléktáblája. A Kőközi-szoroson át az egyedülálló aranyosszéki székely faluba, egykori bányászvároskába, Torockóra utazunk. Az hangulatos házsorok mellett a helyi múzeumot is megnézzük, ha időnk engedi. Az Aranyos völgyén átkelve Magyarlónára, szállásunkra utazunk.

6. nap: Kalotaszeg - Kalotaszentkirály - Csucsa - Király-hágó - Nagyvárad - Budapest
Délelőtt kalotaszegi látnivalókkal búcsúzunk Erdélytől. Magyargyerőmonostoron a fallal körülvett református templomot tekintjük meg. Kalotaszentkirályon kis népi bemutatóban lesz részünk, melléje pogácsát és pálinkát kóstolunk. A Sebes-Körös völgyében rövidesen Csucsára érünk, ahol az egykori Boncza-kastély kertjében a Boncza Bertának udvarló Ady Endre emlékházát keressük fel. Csucsa után rövidesen nekivágunk a történelmi Erdély határát is jelentő Király-hágónak. A hágó tetején szabadprogram, lehetőség étkezésre. Leérve az Alföldre rövid városnézés Nagyváradon. Ártándi határátkelés után érkezés Budapestre az esti órákban.


Árak - kötelező költségek
Részvételi díj:

82.400 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás:

1.240 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:

3.390 Ft/fő

Árak - nem kötelező költségek
Egyágyas felár:

7.500 Ft/fő

Belépődíjak:

 kb. 50 RON/fő - a részvételi díj nem tartalmazza!

Fakultatív korondi szekeres séta kézművesekhez:

 3.860 Ft/fő

Transzfer az útvonalhoz  oda+vissza:

 jelentkezéskor kérje ajánlatunkat

 

További információk:
Választható szolgáltatások:
Amennyiben az utazáshoz tartozik választható szolgáltatás mint pl.: fakultatív program, egyágyas felár, felárért félpanzió, transzfer, hajós utaknál audio guide stb.. vagy vonatos útnál felszállási hely, ezek igénylését kérjük, hogy a foglalási űrlap Megjegyzés mezőjében jelezze részünkre.

A foglalás ügyintézése:
Sikeres foglalás után rendszerünk 1-2 percen belül visszaigazoló e-mailt küld Önnek a foglalás adataival. Az utazást szervező kollégáink lehetőleg aznap, de legkésőbb 1 munkanapon belül e-mailben elküldik Önnek az utazási szerződést is.

Találkozó (általában):
Az indulás napján reggel 05.30-06.00 óra között Budapesten, az Ecseri út - Üllői út kereszteződésénél. A hely és időpont néha módosul, a végleges indulási adatokról utasainkat a részvételi jegyen értesítjük.

Csatlakozás a csoporthoz Kelet-Magyarországon:
Ha Ön Kelet-Magyarországon lakik, nem szükséges Budapestre felutaznia, a csoporthoz csatlakozhat útközben is, amire az alábbi lehetőségei vannak a belföldi szakaszon:

Kiutazás útvonala:
Budapest - M3-as autópálya - 49-es út - Csengersima határátkelő


Visszautazás útvonala:
nem egyezik meg a kiutazáséval! (Ártánd - Budapest)

Transzfer:
Ha Ön az utazás útvonalától nagyobb távolságra lakik és nem, vagy csak nehezen tudja megoldani csatlakozását a csoporthoz, kérésére igyekszünk transzfert biztosítani az Ön számára. Utasainkat az előre egyeztetett helyről az útvonal valamelyik pontjára szállítjuk, ahol csatlakozhatnak utastársaikhoz. A transzfer természetesen a hazaúton is működik.
A transzfert felárért tudjuk biztosítani. A jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában kérje árajánlatunkat, lakóhelye megjelölésével. További információk a transzferről...

Útlemondási feltételek
Az utas az utazási szerződéstől az utazás megkezdése előtt bármikor elállhat.
Ha Ön az utazási szerződést még nem írta alá és a részvételi díjat vagy az előleget még nem fizette ki, a lemondásnak nincs anyagi következménye.

Ha az előleget vagy a részévételi díjat kifizette, a bánatpénz mértéke a teljes részvételi díj:

0%-a (nincs bánatpénz) az utazás megkezdése előtti 61. napig,
10%-a a 60. naptól a 35. napig;
40%-a a 34. naptól a 21. napig;
75%-a a 20. naptól a 11. napig;
100%-a a 10. naptól az utazás megkezdésének napjáig, az utazás megkezdésének napján, illetve az utazás meg nem kezdése esetén.
Képek
Összes kép:
• Galéria
Összes kép:
• Galéria

  A foglalás menetéről bővebben itt olvashat...

További szervezett utazások...
 
Szállások Erdélyben | Erdélyi körutazások busszal, vonattal és hajóval | Régiók, települések | Húsvét Erdélyben | Csíksomlyói búcsú | Szilveszter Erdélyben
Szállás Székelyföld · Hargita-hegység · Sóvidék · Gyergyó · Udvarhelyszék · Csík · Marosszék · Háromszék · Gyimesek
Szállás Kalotaszeg · Bihar-hegység · Észak-Erdély, Máramaros · Dél-Erdély · Szászok földje
Szállás Kolozsvár · Torockó · Szováta · Kalotaszentkirály · Koltó · Csernakeresztúr · Körösfeketetó
Magunkról | Hirdetés feladása | Kapcsolatfelvétel | Partnereink
Felhasználási feltételek | Adatkezelés | Szerzői jogok
© Erdélyi Turizmus Bt., 1999-2019. Minden jog fenntartva! A közölt fényképek, grafikák és szövegek felhasználása csak az Erdélyi Turizmus Bt. írásos jóváhagyásával lehetséges.